Liczba wyników: 1214
Czosnek już na dobre zyskał miano naturalnego leku na wiele rozmaitych dolegliwości ze względu na swoje silne właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Teraz do listy korzyści z jego jedzenia można dopisać ochronę przed Chorobą Parkinsona i Alzheimera.
Jeśli chcesz zmniejszyć swoją wagę, wybór diety wysokobiałkowej nie jest najlepszym rozwiązaniem. W dłuższej perspektywie taki sposób jedzenia może spowodować, że przybędzie ci kilogramów.
Ponieważ coraz więcej ludzi rezygnuje z jedzenia mięsa lub je ogranicza, szuka się alternatyw dla tego produktu. Jak się okazuje, przyjaznym dla środowiska źródłem białka mogą być glony.
Produkcja jedzenia w ciągu ostatnich dziesięcioleci wzrosła tak bardzo, że wręcz zagraża naszej planecie. Co więcej, powszechny w karajch rozwiniętych i rozwijających się sposób odżywiania się skraca życie ludzi.
Badanie ryb pomoże w rozpoznaniu mechanimzmu przybierania na wadze. Wszystko dlatego, że współdzielą z nami mutację, która prowadzi do intensywniejszego jedzenia i wolniejszego spalania, co sprzyja gromadzeniu się tłuszczu.
Jeśli chodzi o sposób jedzenia, różni ludzie różnie się zachowują. Dietetycy wymieniają pięć typów „emocjonalnych zjadaczy". Sprawdź, którym z nich jesteś.
Kolejne badania zachęcają do zmiany obecnego stylu jedzenia na śródziemnomorski. Dzięki takiemu jadłospisowi nie tylko dłużej pożyjesz, ale też będziesz mógł/mogła liczyć na lepsze zdrowie do sędziwych lat.
Korzyści z jedzenia owoców i warzyw zostały podkreślone raz jeszcze, bowiem jak twierdzą brytyjscy naukowcy mogą one chronić przed najpowszechniejszą postacią choroby serca i jedną z głównych przyczyn zgonów w UE.
Rekomendacja dietetyków co do jedzenia pięciu porcji warzyw i owoców dziennie jest już powszechnie znana. Ale sama wiedza to zaledwie pierwszy krok do zmiany nawyków żywieniowych, trzeba je jeszcze wprowadzić w życie.
Mamy dobrą wiadomość dla miłośników indyjskiego jedzenia: codzienne serwowanie sobie kurkuminy - substancji, która nadaje curry jasny kolor - poprawia pamięć i nastrój u osób z łagodnym osłabieniem pamięci.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność