Liczba wyników: 438
Jeśli chcesz zwiększyć ilość witaminy D w organizmie, nie zapomnij równocześnie o magnezie.
Jedzenie tofu i produktów zawierających większe ilości izoflawonów wiąże się z umiarkowanie niższym ryzykiem chorób serca.
Obecnie przeciętny napój bezalkoholowy zawiera kilkanaście łyżeczek cukru. Co więcej, niektóre kwasy cytrynowe znajdujące się w napojach owocowych są bardziej erozyjne dla zębów niż kwas solny lub siarkowy. Jeśli chcesz zadbać o uzębienie, unikaj takich produktów.
Dobra wiadomość dla tych, którzy lubią zaczynać dzień od filiżanki kawy: singapurscy badacze stworzyli nowe probiotyczne napoje kawowe i herbaciane.
Ryby powinny być stałym elementem naszej diety. Są bogatym źródeł wysokiej jakości łatwo przyswajalnego białka, minerałów i witamin. Jednak surowe, wędzone i peklowane produkty rybne nierzadko zawierają zarazki chorobotwórcze, zwłaszcza listerię.
Picie mleka o niskiej zawartości tłuszczu - zarówno beztłuszczowego, jak i 1-procentowego, ma związek z wolniejszym starzeniem się.
Jedzenie i picie ma wpływ na proces zasypiania i sam sen. Niektóre produkty pomogą szybciej wpaść w objęcia Morfeusza, inne sprawią, że przez pół nocy będziemy przekładać się z boku na bok. Nie bez znaczenia jest też pora posiłków, późne kolacje nie sprzyjają nocnemu odpoczynkowi. Spójrz, jakie napoje mogą pomóc ci dobrze się wyspać.
Przyczyny zaparć są różnorodne - od określonych chorób, jak np. cukrzyca, czy choroby tarczycy, po stres i brak aktywności fizycznej. Nierzadko dolegliwość wywołują też określone leki. Zobacz, które farmaceutyki najczęsciej zaburzają pracę jelit.
Dla naszej wagi znaczenie ma nie tylko to, co jemy, ale też ile i kiedy. Podczas posiłków o różnych porach dnia warto częstować się różnymi produktami.
Twoje samopoczucie psychiczne nie pozostaje bez wpływu na układ trawienny. Kiedy się denerwujesz czy masz poczucie zagrożenia, proces trawienia spowalnia, a nawet się zarzymuje, to zaś oznaczać może skurcze jelitowe i biegunkę.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem