Liczba wyników: 3301
Pacjenci z nowotworami, którzy stosują zbilansowaną dietę, wykazują aż o 65 proc. niższe ryzyko śmierci z powodu choroby w porównaniu do pozostałych.
Jeśli brakuje ci potasu, organizm nie może normalnie funkcjonować. Sprawdź, jak rozpoznać niedobory tego pierwistka (hipokalemii).
Brak prostych zębów często postrzegany jest jako coś nieestetycznego. Obniża samoocenę czy wprawia w zakłopotanie podczas uśmiechania się. Krzywe zęby to jednak nie tylko problem natury estetycznej. Nierówne zęby mogą również prowadzić do problemów ze zdrowiem. W jaki sposób poradzić sobie z problemem?
Szybkość chodzenia może być wskaźnikiem ryzyka przedwczesnej śmierci. Międzynarodowy zespół badaczy ustalił teraz, że szybsze tempo spacerowania ma związek niższym prawdopodobieństwem zgonu z jakiegokolwiek powodu.
Czerwone i miękkie pomidory, soczyste jabłka, słodka marchew. Chcemy jeść zdrowo i „naturalnie”, co utożsamiamy z brakiem chemicznej ochrony roślin. Czy słusznie boimy się środków ochrony roślin?
Gdy spojrzeć na statystyki Google za ostatnie 12 miesięcy, fraza „odchudzanie” w okienko wyszukiwarki wpisywana była najczęściej pod koniec marca tego roku. Porad na temat skutecznego odchudzania zaczęliśmy aktywnie szukać w Internecie wraz z nadejściem wiosny. Pytaliśmy przy tym o konkretne produkty, w naszym wyobrażeniu wspomagające zrzucanie zbędnych kilogramów: szafran, kminek, plastry czy znane z reklamy TV tabletki.
Alergia to problem powszechny i szczególnie doskwierający o tej porze roku. Jakie są rodzaje alergii, od czego zależą, jak łagodzić ich objawy i czy liczba alergików w ostatnich latach wzrosła – wyjaśniają specjaliści.
Borówka jest słodka, smaczna, nie plami i ma niewiele kalorii, ale przede wszystkim borówka jest niezwykle odżywcza. To prawdziwy super owoc do zadań specjalnych.
Czerniak jest 9. najczęściej występującym nowotworem w Europie. 1 na 100 mieszkańców Europy zachoruje na czerniaka w jakimś momencie swojego życia. W Polsce co roku odnotowuje się około 50 000 przypadków nowych zachorowań na nowotwory złośliwe skóry, w tym ponad 3000 stanowią zachorowania na czerniaki. Liczba zachorowań w Polsce podwaja się co 10 lat.
Każdy doświadcza zaparć od czasu do czasu, najczęściej jednak zmagają się z nimi dzieci w wieku poniżej 5 lat oraz osoby po 65 roku życia. Częściej też doznają ich kobiety niż mężczyźni. Sprawdź, jakie jedzenie sprawia, że „dopada cię" ta przykra dolegliwość.