Liczba wyników: 2582
Umiarkowane spożycie alkoholu zwiększa ryzyko migotania przedsionków u osób starszych z chorobami serca lub cukrzycą.
Znane porzekadło mówi, iż „katar nie leczony trwa tydzień, a leczony siedem dni". Czy to jednak prawda?
Dieta bogata w białka zwierzęce może zapobiec osłabieniu fizycznemu i psychicznemu w starszym wieku, mówią japońscy naukowcy.
Nowe badania wykazały, że dieta bogata w białko zwierzęce może znacznie zwiększyć ryzyko zachorowania na raka lub cukrzycę u osób starszych.
Chłodniejsze jesienne dni skłaniają do sięgania po ciepłe jedzenie i różnorodne smakołyki. Warto jednak zadbać o to, by posiłki te były bogate w błonnik.
Nie jest tajemnicą, że najlepsza gatunkowo jest kawa naturalna. Jest bardziej aromatyczna i ma intensywniejszy smak. Czy jednak ona również najlepiej "stawia nas na nogi" i czy jest dla nas zdrowa?
Chrom jest niezbędnym pierwiastkiem śladowym. Jakkolwiek nie ustalono jego zalecanej dziennej dawki, niedobór może skutkować rozmaitymi problemami zdrowotnymi.
105-latka z Teksasu wyjaśnia z czego z menu nie należy rezygnować, by cieszyć się długim zdrowym życiem. Jej rekomendacja jest dość zaskakująca...
Czekolada jest jednym z najpopularniejszych smakołyków na świecie. Dziś obchodzimy jeden z kilku poświęconych jej dni w roku. Warto poświętować...
Nowe badania sugerują, że potrawy typu fast-food serwowane jako śniadanie wykazują bezpośredni negatywny wpływ na naczynia krwionośne.
Środowisko rodzinne ma istotny wpływ na nasze funkcje poznawcze i sposób myślenia