Liczba wyników: 1812
Samą dietą nie zyskasz dobrej formy, ale możesz usprawnić pracę organizmu i zadbać o jego zdrowie. Warto ograniczyć ilość tkanki tłuszczowej, bo jej nadmiar zaburza gospodarkę hormonalną i wiele procesów w naszym ciele, a także sprzyja rozwojowi różnych chorób. Co do mięśni, ich siła jest potrzebna w każdym wieku, ale w starszych latach szczególnie. Jeśli chcesz intensywniej spalać tkankę tłuszczową i budować silne mięśnie, sięgnij po te produkty.
Niczym grzyby po deszczu wyrosły bary podające fast food czy też junk food - które jest tanie i łatwe w produkcji oraz przechowywaniu, ale zawiera wiele niekorzystnych dla organizmu substancji.
Jeśli masz chandrę i czujesz się samotny/a, zaserwuj sobie danie, które pamiętasz z dzieciństwa, coś co gotowała mama lub babcia. Natychmiast poprawi ci się nastrój.
Nie musisz stosować specjalnej diety i wydawać fortuny, żeby zdrowo jeść. Przestrzegaj kilku zasad, żeby poprawić sposób odżywiania się , a co za tym idzie - także samopoczucie.
Styl życia bez wątpienia ma wpływ na stan zdrowia, ale nawet ci, którzy spełniają wszelkie zalecenia lekarzy i innych specjalistów, muszą liczyć się z ryzykiem zachorowania na rozmaite choroby, w tym nowotwór. Odnaleziono szczątki ludzkiego przodka, u którego były ślady nowotworu kości.
Objawy alergii mogą naprawdę dać się we znaki, ale nie tylko odpowiednie leki mogą pomóc je osłabić. Określona dieta także pomoże ograniczyć intensywność symptomów.
Niektóre badania wskazują, że wgetarianizm może być dobry dla dłuższego zachowania zdrowia. Szczególnie czerwone i przetworzone mięso - jeśli jest jedzone w znacznych ilościach - jest uważane za mogące sprzyjać rozwojowi wielu chorób. Okazuje się jednak, że jarosze nie mogą liczyć na specjalne względy upływającego czasu.
Nowe badania wykazały, że spożywanie orzechów wiąże się z niższym ryzykiem raka trzustki.
Sposób odżywiania się w krajach zachodnich jest uważany za jeden z istotnych czynników ryzyka raka piersi. Amerykańscy lekarze podejrzewają że jednym z czynników może być duża zawartość tłuszczu oraz niedobór błonnika w pożywieniu.
Włoscy uczeni ostrzegają, że jedzenie ultra-przetworzonej żywności znacząco zwiększa ryzyko niewydolności serca i innych poważnych problemów zdrowotnych.
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi