Liczba wyników: 1162
Osoby, które odznaczają się znacznie podwyższonym ryzykiem sercowo-naczyniowym, szybciej się męczą. Taki związek jest szczególnie silny wśród osób otyłych i cechujących się nadciśnieniem
Cebula i czosenk od dawna są cenione ze względu na ich rozliczne właściwości prozdrowotne. Teraz do długiej listy chorób, przy których są pomocne, można dopisać nowotwór piersi.
Od jakiegoś czasu wiadomo, że likopen, substancja znajdująca się w pomidorach, ma silne właściwości antyrakowe. Jeśli jednak serwuje się pomidory razem z mięsem, ich przeciwnowotworowe działanie jest osłabione.
Reakcje alergiczne obniżają jakość życia - skutkują nie tylko przykrymi objawami za dnia, ale mogą też zaburzać sen.
Również bakterie żyjące w naszym organizmie mogą przyczynić się do wystąpienia zawału serca. Niektóre mikroorganizmy mogą mieć udział uczestniczyć w destabilizacji tzw. blaszek wieńcowych, co wywołuje proces prowadzący do zawału serca.
Jeśli chcesz się dobrze mieć w każdym wieku, zadbaj o swój jadłospis. Bez tego nie możesz liczyć na odpowiednie funkcjonowanie organizmu, szczególnie na starość.
Nowe badania znalazły związek pomiędzy witaminą A i niższym ryzykiem raka skóry.
Szacuje się, że w ubiegłym roku 820 milionów ludzi nie miało dostatecznej ilości jedzenia, podczas gdy rok wcześniej z tym problemem zmagało się 811 milionów. Problem głodu się pogłębia, pisze Światowa Organizaccja Zdrowia.
Ponownie trzeba się będzie zmierzyć z wysokimi temperaturami. Gdy słupek rtęci wzrasta, trzeba zachować szczególną czujność, by się nie odwodnić.
Osłabienie pamięci nie musi oznaczać rozwoju problemów poznawczych i demencji, może być skutkiem stresu i przewlekłgo zmęczenia.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji