Liczba wyników: 1781
Duża ilość soli w diecie jest silnym czynnikiem otyłości bez względu na to, jak kaloryczny jest nasz jadłospis.
Zwiększone spożycie wody przez osoby na diecie powoduje intensywniejszą utratę na wadze, wykazało badanie.
Zrezygnować z tradycyjnych przysmaków czy na kilka dni zapomnieć o diecie? Jak przetrwać Święta i nie przytyć podpowiada dietetyk.
Wyższa ilość wysokoprzetworzonej żywności w diecie wiązać się ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na raka i śmierci z jego powodu.
Więcej kawy w codziennej diecie to niższe ryzyko przedwczesnej śmierci, mówią hiszpańscy kardiolodzy.
Badania sugerują, że im więcej produktów roślinnych jest w twojej diecie, tym niższe masz ryzyko cukrzycy typu 2.
Już sam zapach lub widok owoców i warzyw przypomina ludziom na diecie o tym, by się nie przejadać.
Małe zmiany w diecie, niedostateczna aktywność i nieodpowiedni sen są związane z długoterminowym przyrostem masy ciała.
Zmniejszenie ilości soli w diecie pozwala na ograniczenie częstotliwości ataków bólu głowy.
Ostatnio puchną ci nogi lub ręce? Cierpisz na nieustanne bóle głowy lub problemy ze snem? Odczuwasz nieregularne bicie serca? Być może w twojej diecie brakuje potasu, minerału który reguluje gospodarkę wodną organizmu, a także kontroluje ciśnienie krwi oraz pracę nerek.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji