Liczba wyników: 1500
Nie tylko ilość godzin snu i rodzaj obowiązków, jakie stawia przed nami dany dzień, mają wpływ na odczuwanie zmęczenia. To, co znajdzie się na naszych talerzach, także oddziałuje na samopoczucie.
Około jedną trzecią życia spędzamy śpiąc, choć zatem to etap nieświadomy, ma zasadniczy wpływ na aktywność na jawie - odpowiada m. in. za samopoczucie, siłę do działania, zdolność do ochrony przed chorobami, etc.
Drobne zmiany mogą mieć ważne znaczenie. Przejrzyj kolejny już zestaw wskazówek - warto się do nich zastosować, by mieć lepsze samopoczucie.
Sposób odżywiania się oddziałuje na nasze samopoczucie psychiczne. Niektóre produkty mogą mieć właściwości antydepresyjne, inne nasilają kiepski nastrój.
Lee Nugent, 74-letni mieszkaniec Orlando (Floryda), to przypadek medycznej anomalii: mimo podeszłego wieku nie bierze żadnych lekarstw i cieszy się wyśmienitą kondycją fizyczną oraz umysłową - codziennie spaceruje 4 mile w towarzystwie swej żony, 65-letniej Lindsay Vu Nugent. Twierdzi, że chodzenie oraz dieta oparta przede wszystkim na surowych warzywach, korzystnie wpływają nie tylko na jego samopoczucie, ale i pamięć.
Starsze kobiety, osoby odważne i te, które niedawno poniosły poważną stratę, częściej okazują współczucie obcym, a to z kolei przekłada się na ich lepsze samopoczucie.
Muzyka nie tylko „łagodzi obyczaje", ale może być silnym „lekiem" na pewne dolegliwości fizyczne i psychiczne. Zobacz, jaki wpływ na zdrowie i samopoczucie ma słuchanie muzyki i jej wykonywanie.
Zmienia się szybkośc starzenia się. Jakkolwiek metryki nie oszukamy, poziom zdrowia i samopoczucie jest u współczesnych starszych ludzi na takim pozimie jak dawniej u o dekadę młodszych.
Nie musisz stosować specjalnej diety i wydawać fortuny, żeby zdrowo jeść. Przestrzegaj kilku zasad, żeby poprawić sposób odżywiania się , a co za tym idzie - także samopoczucie.
Katar, kaszel, osłabienie organizmu, złe samopoczucie i gorączka to polskie synonimy jesieni… Jak skutecznie zadbać o odporność w okresie wzmożonej podatności na przeziębienie? Odpowiedź jest prosta. Postaw na miechunkę peruwiańską!
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność