Liczba wyników: 537
Powszechnie uprawiana w domu roślina ma wiele pożytecznych zastosowań. Jest ceniona zarówno w medycynie, jak i kosmetyce. Zobacz, jakie mniej i bardziej popularne zastosowania ma aloes.
Możemy mieć doskonały makijaż i młodzieńczy strój, ale niektóre części ciała i tak zdradzają nasz wiek, a nawet przydają nam dodatkowych lat, np. wygląd dłoni ujawnia ilość przeżytych wiosen. Zobacz, jak odmłodzić ręce.
Zrzucenie wagi, zmiana stylu życia, mniej cukru – to jedne z najpopularniejszych postanowień noworocznych. Niestety równie często niedotrzymywane. W 2016 roku zmień taktykę – zamiast gołosłownych postanowień, postaw na konkrety. Podajemy 12 praktycznych rad, jak ograniczyć cukier w codziennej diecie.
Czas biegnie nieubłaganie i efekty tego są widoczne na naszych twarzach i reszcie ciała. Intensywność starzenia się jest różna i zależy zarówno od genetyki, jak i stylu życia, w każdym jednak razie mamy do dyspozycji różne sposoby odmładniania. Oto kilka prostych sposobów na młodszy wygląd.
Wiadomości na temat nowych diet, rewolucyjnych wyników badań i coraz to nowszych zaleceń dotyczących sposobu żywienia pojawiają się niemal codziennie. Jako, że koniec roku to idealny czas na podsumowania. Oto lista 7 najważniejszych trendów i wydarzeń związanych ze zdrowym odżywianiem, które królowały w 2015 roku.
Szkotka Ina Carruthers lub raczyć się ginem z sokiem pomarańczowym. Poza tym - jak sądzi - zdrowa dieta i ciężka praca miały wpływ na na jej długie, bo już 105-letnie życie.
Ktoś złośliwy napisał, że "Gwiezdne wojny: Przebudzenie mocy" to nie jest sequel, lecz remake. Sporo w tym stwierdzeniu prawdy.
Dojrzałym ludziom (a nawet takim po trzydziestce) świąteczny czas kojarzy się często z (przywożonymi zwykle z Kuby) pomarańczami (nie, nie z colą...). W bożonarodzeniowy czas więc, choćby z sentymentu częsciej sięgamy po te owoce. I słusznie, choć powinniśmy pamiętać o nich przez cały rok, bo zapewniają wiele prozdrowotnych korzyści.
Tłuszcze to podstawowy, a zarazem niezbędny składnik prawidłowo zbilansowanej diety, stanowiący w żywieniu człowieka ważny element codziennej racji pokarmowej. Co do tego nikt chyba już dziś nie ma wątpliwości. Znacznie więcej kontrowersji niż ilość tłuszczów w diecie wywołuje kwestia, których tłuszczów powinno być w niej więcej – pochodzenia zwierzęcego czy pochodzenia roślinnego. W praktyce oznacza to spór między zwolennikami masła i margaryny. Podstawowymi elementami różnicującymi tłuszcze zwierzęce i roślinne są proporcje kwasów tłuszczowych nasyconych do nienasyconych oraz zawartość cholesterolu.
Każdy z nas lubi jak jego życie „nabiera smaku”. Staje się wtedy bardziej kolorowe i wyraziste. Tak samo jest z herbatą - wielu herbacianych smakoszy lubi nadać jej zupełnie nowego charakteru poprzez pyszne dodatki, które potrafią odmieniać smak i aromat naparu. Co więcej, herbata wzbogacona o dodatkowe składniki, najczęściej posiada jeszcze więcej właściwości odżywczych.