Liczba wyników: 1736
Brokuły, kapusta, rzepa i gorczyca - ich codzienne jedzenie chroni przed większością nowotworów.
Codzienne jedzenie chleba, szczególnie pełnoziarnistego, może zapobiegać chorobom układu krążenia.
Jedzenie nowej odmiany brokułów mogą obniżyć poziom „złego" cholesterolu we krwi o 5-7 proc.
Jedzenie dużych ilości ryb zwiększa ryzyko migotania przedsionków w takim samym stopniu, jak ich unikanie.
Codziennie jedzenie orzechów włoskich to lepsze zdrowie jelit i niższe ryzyko chorób serca.
W eksperymencie na szczurach odkryto, że jedzenie truskawek zmniejsza szkody, jakie alkohol może wyrządzić błonie śluzowej żołądka.
Aktywny styl życia oraz jedzenie warzyw i niepalenie papierosów - wszystko to może zmniejszyć ryzyko przewlekłej choroby nerek.
Jedzenie czosnku pomaga przeciwdziałać związanym z wiekiem zmianom mikrobiomu jelitowego, które mają związek z problemami z pamięcią.
Picie alkoholu i jedzenie przetworzonego mięsa, takiego jak to w parówkach czy kiełbasie, sprzyja rozwojowi nowotworu żołądka.
Nowe badania po raz kolejny potwierdzają, że jedzenie czekolady w umiarkowanych ilościach może być dobre dla serca.