Liczba wyników: 3301
Codzienne jedzenie jogurtu może być może być polecane osobom z nadciśnieniem, wskazują eksperci z Uniwersytetu Południowej Australii.
Rozmaryn nie tylko świetnie poprawia smak takich potraw, jak kurczak i jagnięcina, ale jest również dobry dla mózgu. Zioło zawiera składnik, który zwalcza wolne rodniki w mózgu.
Wapowanie może niszczyć zęby i prowadzić do częstszych wizyt u dentysty.
Pomarańcze i inne owoce cytrusowe są dla nas dobre - zawierają wiele witamin i korzystnych zawiązków, takich jak przeciwutleniacze, które pomagają zachować zdrowie. Wspomniane owoce pomagają również powstrzymywać szkodliwe skutki otyłości u myszy karmionych wysokotłuszczową dietą popularną na Zachodzie.
Przyjmowanie popularnych leków na zgagę przez dłuższy czas wiąże się z poważnymi problemami z nerkami, w tym niewydolnością tych organów. Nagłe wystąpienie takich kłopotów często skłania lekarzy, aby zaprzestać stosowania u pacjentów tak zwanych inhibitorów pompy protonowej (IPP).
Większa ilość bezkomórkowych fragmentów DNA krążących we krwi może sygnalizować nasilone ryzyko przewlekłego stanu zapalnego związanego z wczesnymi oznakami słabości i demencji.
Indywidualne różnice w naszym DNA mają mniejsze znaczenie w okresie starzenia się i stawania się podatnymi na choroby związane z wiekiem, takie jak cukrzyca i nowotwory, mówią uczeni z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley.
Każdy wie, że stresujące wydarzenia negatywnie wpływają na sen. Naukowcy z Japonii odkryli teraz, że aktywny składnik z trzciny cukrowej i inne naturalne produkty mogą łagodzić stres i pomagać zdrowo sypiać.
Zwracanie większej uwagi na wewnętrzne doznania cielesne może poprawić ocenę własnego ciała.
Wiele osób sięga po jedzenie wzbogacone w błonnik, aby wspomóc odchudzanie i zapobiec chorobom przewlekłym, takim jak cukrzyca czy nowotwory.