Liczba wyników: 1737
Im więcej jesz wysokoprzetworzonych produktów spożywczych, tym wyższe ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.
Im więcej przetwrzonych produktów jesz, tym wyższe masz ryzyko problemów z sercem, ostrzegają lekarze.
Wystarczy jeść orzechy dwa razy w tygodniu, by o kilkanaście procent zmniejszyć ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych.
Badania pokazały, że istnieje związek pomiędzy jedzeniem papryczek chili i wyższym ryzykiem osłabienia poznawczego.
Tkanka tłuszczowa pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie, ale jej nadmiar jest bardzo szkodliwy. Obecnie zaś dużym problemem okazuje się niewłaściwa dieta i brak aktywności fizycznej, które skutkują nadwagą i zbyt dużą ilością tłuszczu. Aby ją zmniejszyć, warto sięgnąć po określone produkty, które pomoga spalić nadwyżkę tkanki tłuszczowej.
Ludzie, których dieta jest bogata w pikantne przyprawy, mogą liczyć na dłuższe życie, mówią uczeni z Harvard School of Public Health.
Lubisz jeść „na mieście"? Możesz narażać się na nadciśnienie, mówią uczeni.
Jeśli masz trudności z zasypianiem i budzisz się wyczerpany każdego ranka, być może winna jest dieta. Określone produkty jedzone wieczorem mogą powodować, że zaśnięcie będzie prawdziwym wyzwaniem.
Rozwój wielu chorób jest związany z przewlekłym stanem zapalnym, więc jego minimalizowanie to dobry sposób na zadbanie o swoje zdrowie. Odpowiednia dieta daje większe szanse na uniknięcie rozmaitych dolegliwości.
Od czasu do czasu każdy ma ochotę na odpoczynek od dogłębnie poznanej domowej kuchni i chętnie wybiera się do restauracji, by spróbować czegoś nowego lub wykwintnego. Jednakże zbyt częste stołowanie się „na mieście" może skutkować nadwagą...
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi