Liczba wyników: 537
Dodanie niewielkiej ilości ziół i przypraw do warzyw i posiłków o obniżonej kaloryczności może sprawić, że takie dania będą bardziej apetyczne, co pomaga ograniczyć tłuszcz w diecie i łatwiej dostosować się do wytycznych dietetyków.
Sprawdzono, jak stres może zwiększać apetyt u otyłych i szczupłych ludzi.
Choć witamina D jest wytwarzana w naszym organizmie dzięki światłu słonecznemu, wielu ludzi ma jej niedobory.
Amerykanie obliczyli, że jedynie 48 proc. osób w wieku 50 - 80 lat, które przyjmują leki na nadciśnienie lub zmagają się ze schorzeniami związanymi z nadciśnieniem, regularnie sprawdza ciśnienie krwi.
Sezon grillowy w pełni. Jak się okazuje, dobrze jest używać czarnego pieprzu do przygotowywanych potraw, okazuje się, że zmniejsza on ilość związków rakotwórczych w grillowanym mięsie.
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Wielu z nas zaczyna od niej dzień i nie kończy na jednej filiżance. Jak się okazuje, napój ten może dać wiele korzyści prozdrowotnych, nawet przedłużyć życie.
Wyższy poziom optymizmu wiąże się z dłuższym życiem - dotrwaniem do co najmniej 90-tych urodzin, odkryto na Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Codziennie zjadamy, nie przyznając się do tego, równowartość trzech dodatkowych cheeseburgerów McDonald's - niezależnie od talii.
Odkryto, że bakterie znajdujące się w tradycyjnej japońskiej marynacie mogą zapobiegać grypie.
Wahania temperatury, np. fale upałów, mogą mieć bardzo różny wpływ na wskaźniki infekcji i częstość chorób.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji