Liczba wyników: 3980
Rośnie popularność kosmetyków naturalnych i organicznych, ale czym one tak naprawdę różnią się od sklepowych? Czy to tylko chwilowa moda, czy też może trwały trend?
Susan Sarandon wzięła udział w kampanii zachęcającej do picia mleka, której hasło brzmi: „Pour One More" ("Nalej jeszcze jedną"). Przedsięwzięcie nie jest jednak - jakby się mogło wydawać - skierowane jedynie do dzieci, aktorka promuje zdrowy sposób odżywiania się także wśród osób dojrzałych.
Cykl wykładów otwartych organizuje Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Mają one na celu zaprezentowanie w łatwo przyswajalnej formie dorobku naukowego Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Organizatorzy zaplanowali 15 spotkań, które prowadzone będą przez znakomitych profesorów uniwersyteckich. Pierwszy wykład odbędzie się 14 grudnia.
Możliwość połączenia z innymi i poczucia przynależności to podstawowe ludzkie potrzeby. Teraz na Uniwersytecie Swansea zbadano, w jaki sposób są one determinowane nie tylko przez nasze osobiste relacje, ale i inne czynniki.
Powszechnie znane są powikłania grożące diabetykom, obejmują one m. in. zaburzenia widzenia, niewydolność nerek, stopę cukrzycową. Do tej listy można jednak dodać również szybszą utratę uzębienia.
Od 2004 roku Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”, przy współpracy z Państwowym Funduszem Osób Niepełnosprawnych, Instytutem im. Adama Mickiewicza, Telewizją Polską S.A. oraz Urzędem Miasta Krakowa, organizuje Ogólnopolskie Dni Integracji „Zwyciężać mimo wszystko”. W tym roku odbędą się one 16 i 17 czerwca.
Już niewielkie modyfikacje poziomu ciśnienia krwi i cholesterolu dają ogromne efekty prozdrowotn. Mogą one istotnie obniżyć ryzyko chorób serca i udarów.
Wszyscy mamy jakieś nawyki czy sposoby radzenia sobie w różnych sytuacjach, które nie muszą być zrozumiałe dla innych. Mają one jednak określony cel - pozwalają osłabić odczuwany lęk.
Cieszmy się „przedsionkiem" lata, ale i przygotujmy na chłodniejsze pory roku. Potwierdzono związek między miesiącami zimowymi a nasileniem ryzyka niewydolności serca.
Wybierając produkty spożywcze, chcemy, aby były one jak najlepsze dla naszego zdrowia oraz pomagały utrzymać zgrabną sylwetkę. Niekiedy jednak, kierując się mitami dotyczącymi zdrowej żywności, wpadamy w niebezpieczne pułapki.