Liczba wyników: 1736
Im więcej jesz wysokoprzetworzonych produktów spożywczych, tym wyższe ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.
Im więcej przetwrzonych produktów jesz, tym wyższe masz ryzyko problemów z sercem, ostrzegają lekarze.
Wystarczy jeść orzechy dwa razy w tygodniu, by o kilkanaście procent zmniejszyć ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych.
Badania pokazały, że istnieje związek pomiędzy jedzeniem papryczek chili i wyższym ryzykiem osłabienia poznawczego.
Tkanka tłuszczowa pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie, ale jej nadmiar jest bardzo szkodliwy. Obecnie zaś dużym problemem okazuje się niewłaściwa dieta i brak aktywności fizycznej, które skutkują nadwagą i zbyt dużą ilością tłuszczu. Aby ją zmniejszyć, warto sięgnąć po określone produkty, które pomoga spalić nadwyżkę tkanki tłuszczowej.
Ludzie, których dieta jest bogata w pikantne przyprawy, mogą liczyć na dłuższe życie, mówią uczeni z Harvard School of Public Health.
Lubisz jeść „na mieście"? Możesz narażać się na nadciśnienie, mówią uczeni.
Jeśli masz trudności z zasypianiem i budzisz się wyczerpany każdego ranka, być może winna jest dieta. Określone produkty jedzone wieczorem mogą powodować, że zaśnięcie będzie prawdziwym wyzwaniem.
Rozwój wielu chorób jest związany z przewlekłym stanem zapalnym, więc jego minimalizowanie to dobry sposób na zadbanie o swoje zdrowie. Odpowiednia dieta daje większe szanse na uniknięcie rozmaitych dolegliwości.
Od czasu do czasu każdy ma ochotę na odpoczynek od dogłębnie poznanej domowej kuchni i chętnie wybiera się do restauracji, by spróbować czegoś nowego lub wykwintnego. Jednakże zbyt częste stołowanie się „na mieście" może skutkować nadwagą...