Liczba wyników: 1737
Muszki owocowe pomagają odkryć sekret dłuższego życia. Być może kluczem jest jedzenie mniejszej ilości białka.
Codzienne jedzenie owoców jagodowych, w tym truskawek, może pomóc zmniejszyć ryzyko demencji.
Nowe badania pokazują, że jedzenie brokułów może pomóc palaczom uniknąć raka płuc.
Jedzenie kolacji późną porą może przyczynić się do przyrostu masy ciała i wzrostu poziomu cukru we krwi.
Brytyjscy i włoscy uczeni odkryli, że jedzenie trzech do czterech bananów dziennie pomaga uchronić się przed udarem lub atakiem serca.
Chłodniejsze jesienne dni skłaniają do sięgania po ciepłe jedzenie i różnorodne smakołyki. Warto jednak zadbać o to, by posiłki te były bogate w błonnik.
Wiele osób sięga po jedzenie wzbogacone w błonnik, aby wspomóc odchudzanie i zapobiec chorobom przewlekłym, takim jak cukrzyca czy nowotwory.
Jedzenie większych ilości ryb, w tym tuńczyka i innych ryb, niekoniecznie smażonych, może być związane z ryzykiem czerniaka złośliwego.
Jedzenie jednej lub dwóch porcji szpinaku dziennie może zapobiegać demencji, mówią naukowcy z Uniwersytetu Chicago.
Jedzenie w stylu śródziemnomorskim zmniejsza uszkodzenie małych naczyń krwionośnych w mózgu, wynika z nowego badania.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem