Liczba wyników: 7474
43 proc. Polaków deklaruje, że nie je w ogóle lub stara się ograniczać jedzenie mięsa. Fleksitarianizm to dieta polegająca na spożywaniu ograniczonej liczby posiłków mięsnych, najabrdziej zbliżona jest więc do kuchni określanej w Polsce jako jarska.
Arbuz może pomóc osłabić skutki niewłaściwego odżywiania się.
Wysoki poziom cholesterolu w diecie sprawił, że u myszy zarażonych grypą choroba się nasiliła. Okazuje się, że cholesterol może zaostrzać infekcje wirusowe.
Zimą mamy większą ochotę na cięższe potrawy, ponieważ nasz organizm nastawia się na tryb magazynowania. Jedzenie w tym okresie powinno być przede wszystkim bogate w witaminy i minerały, które dostarczają naszemu organizmowi m.in. ryby. O tym dlaczego są one ważnym elementem żywienia, jakie ryby należy, a jakich nie należy jeść opowie Konrad Gaca – ekspert do spraw żywienia.
Kasze nie tylko urozmaicają i wzbogacają nasz jadłospis o różne smaki, ale także dostarczają porcji wartościowych składników odżywczych: witamin i minerałów oraz cennego błonnika, który dając uczucie sytości ułatwi nam przestrzegani zasad prawidłowego żywienia.
Ludzie, którzy ze sobą mieszkają przez dłuższy czas, zyskują podobne upodobania smakowe. Ci, którzy najdłużej mieszkali pod jednym dachem, mają zwykle takie same upodobania co do smaków i zapachów.
Produkty bezglutenowe od kilku lat robią zawrotną karierę, a moda na dietę bez glutenu trwa w najlepsze. W mediach co jakiś czas przetacza się dyskusja na ten temat, powstają setki blogów kulinarnych dotyczących takiej kuchni, a w pismach lifestylowych przekonują, że dzięki temu wszyscy będziemy zdrowsi.
Codzienne ćwiczenia mogą zmniejszyć szkodliwe skutki nadmiernego jedzenia w okresie świątecznym.
Są smaczne i bardzo zdrowe - oto, dlaczego warto sięgnąć po gruszki.
Zastosuj kilka nieskomplikowanych reguł dotyczących sposobu odżywiania się, a znajdziesz się na najlepszej drodze do schudnięcia, gwarantują eksperci.