Liczba wyników: 2582
Naczyniowe uszkodzenie mózgu jest ważnym czynnikiem ryzyka zaburzeń poznawczych.
Warzywa i owoce intensyfikują reakcję organizmu na zagrożenia i zmniejszają ryzyko infekcji.
Migdały gwarantują zmniejszenie apetytu i zwiększenie spożycia cennych składników odżywczych.
Układ odpornościowy można istotnie wzmocnić dzięki czerwonym winogronom i jagodom.
Jeśli chcesz schudnąć, koniecznie dołącz do swojego jadłospisu wymienione niżej owoce.
Uczeni radzą, jak jeść mniej - trzeba oszukać mózg określonym obrazem posiłku.
Wskaźniki cukrzycy typu 2 są niższe w krajach, w których czarna herbata jest popularnym napojem.
Składniki odżywcze zawarte w ciemnej czekoladzie mogą być pomocne w walce z chorobami serca.
Nowe badanie wskazuje, że kofeina nie tylko pomaga ci się obudzić, ale poprawi funkcjonowanie pamięci.
Osoby z łuszczycą są bardziej podatne na niewydolność serca. Ryzyko jest tym wyższe, im bardziej nasilony jest rozwój łuszczycy.