Liczba wyników: 1501
Dołącz do diety zielone warzywa, dzięki temu wspomożesz pracę swojej wątroby.
Wielkanoc to czas radosnych spotkań przy rodzinnym stole. Rozmowy w gronie bliskich umilane są przepysznymi, ale nierzadko tuczącymi świątecznymi potrawami. Co zrobić, aby nie odbierając sobie przyjemności z kosztowania niecodziennych dań, równocześnie nie przybrać dodatkowych kilogramów? Jakie dania przygotować na kulinarną, wielkanocną ucztę? Wyjdź poza schemat i odważnie wykorzystaj zielone dary natury.
Już jedna porcja zielonych warzyw liściastych dziennie może pomóc zachować uchronić się przed demencją.
Nowe badania opublikowane w bieżącym wydaniu BMJ (wcześniej British Medical Journal) wskazuje, że zielone warzywa liściaste mogą znacznie zmniejszyć ryzyko cukrzycy typu 2.
Częściej sięgaj po zielone warzywa liściaste, dzięki temu możesz uchronić się przed jaskrą.
Już jedna miseczka warzyw bogatych w azotany serwowana codziennie może znacznie zmniejszyć ryzyko chorób serca, mówią uczeni z Edith Cowan University (ECU).
Zielone warzywa liściaste od dawna są uznawane za sprzyjające zdrowiu na wielu płaszczyznach. Teraz ustalono, że mogą być pomocne w ochronie przed udarem.
Jedzenie ciemnopomarańczowych, czerwonych i zielonych warzyw liściastych oraz owoców jagodowych, a także picie soku pomarańczowego może wiązać się z niższym ryzykiem utraty pamięci u starzejących się mężczyzn.
Chcesz poprawić funkcje mięśni? Serwuj sobie jedną porcję zielonych warzyw liściastych każdego dnia, przekonują uczeni z Edith Cowan University (ECU).
Jedzenie liściastych warzyw zielonych może pomóc w zapobieganiu demencji.