Liczba wyników: 1798
Nowe badania pokazują, że może istnieć zwiazek między bólem pleców i głowy. Być może uda się opracować skuteczniejsze niż dotychczas metody ich leczenia.
Jeśli pupil waży więcej niż powinien, z dużym pradopodobieństwem wynika to z tego, że właściciel, stosując u siebie nieodpowiednią dietę, podaje nadmiar smakołyków także swojemu czworonogowi.
Problemy z dziąsłami mogą oznaczać podwyższenie ciśnienia krwi. Zdrowie jamy ustnej przekłada się na stan zdrowia całego organizmu.
Z nowych badań przeprowadzonych na wielką skalę wynika, że zanieczyszczenia powietrza zabierają nam wiele lat zdrowego życia - powodują zawały, udary i choroby płuc.
Wystarczy jeść orzechy dwa razy w tygodniu, by o kilkanaście procent zmniejszyć ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych.
Nowe badanie z udziałem setek tysięcy ludzi pokazuje, że większe ilości słodkich napojów w diecie oznacza wyższe ryzyko przedwczesnej śmierci. Taki związek dotyczył zarówno produktów z dodatkiem cukru, jak i tych sztucznie dosładzanych.
Nie warto przesiadywać w fotelu - im dłużej tak właśnie spędzasz czas, tym bardziej zagrażają ci różne choroby, w tym te przewlekłe, a także przedwczesna śmierć.
Wymienione w tytule produkty, a także wiele innych zawierających flawonoidy (rodzaj przeciwutleniaczy) pozwala istotnie wydłużyć życie.
Wystarczy przesunąć pory posiłków na wcześniejsze i skrócić ogólny czas jedzenia, by stracić na wadze, mówią badacze z Pennington Biomedical Research Center.
Niejednokrotnie już wykazywano związek między smażonym jedzeniem i problemami zdrowotnymi. Kolejne badanie potwierdziło wyższe zagrożenia chorobami serca w przypadku diety pełnej „smażeniny".
Test wysiłkowy serca pokazuje ryzyko śmierci u ludzi z chorobą wieńcową