Liczba wyników: 668
Dobrostan czy radość życia, która według różnych badań cechuje Duńczyków, w znaczniejszej mierze niż inne narody, może być wręcz ich „towarem eksportowym". Ich „życiowa filozofia" streszcza się w słowie „hygge". Zobacz, jaka mają receptę na szczęście.
Tłuszcz jest najbardziej kalorycznym składnikiem naszej diety. Z tego powodu wiele osób uważa, że należy go unikać w jakiejkolwiek formie – zupełnie niesłusznie. Istnieją bowiem tłuszcze, które są dla nas niezwykle cenne. Jakie produkty powinny znaleźć się w naszej diecie, aby tłuszcze były naszym sprzymierzeńcem?
Według statystyk nawet 15 proc. populacji może zgrzytać zębami. Jeśli nie chcesz zjadać własnych zębów, nie tylko udaj się na diagnostykę zaburzeń układu żucia do stomatologa, ale również zadbaj o zdrowe nawyki.
Cynk to ważny mikroelement pełniący w ludzkim organizmie wiele istotnych funkcji, począwszy od wpływu na odporność, stan skóry, włosów i paznokci, płodność do wspomagania odbierania bodźców smakowych i węchowych, procesów uczenia się i zapamiętywania.
Ostatnie tygodnie zimy to najtrudniejszy czas dla Twojego organizmu. Brak witamin i składników mineralnych w zimowej diecie obniża odporność. Ważne jest wzbogacanie menu o produkty, które bogate są w niezbędne mikro i makroelementy.
Uwarunkowanego genetycznie łysienia nie da się powstrzymać, niemniej dieta ma wpływ na intensywność łysienia i jeśli źle się odżywiamy, nasza gęsta czupryna łatwo rzednie. Nadmiar wolnych rodników (stres oksydacyjny) i niedobór witamin oraz składników mineralnych może wyjaśniać osłabienie włosów. Oto, co jeść, by wzmocnić włosy.
Wiele kobiet przed miesiączką i w czasie jej trwania odczuwa nieprzyjemne objawy, takie jak obrzęki, spadki nastroju czy zmęczenie. I niestety, nie przechodzą one z czasem - niektórym kobietą towarzyszą przez lata, az do menopauzy. Oto lista pierwiastków i witamin, które pomogą je złagodzić.
Nasiona Chia stały się ostatnio bardzo popularnym produktem. Są łatwo dostępne i szeroko polecane, ponieważ przydają wiele korzyści naszemu organizmowi, ich właściwości sprawiają, że można zaliczyć je do tzw. super-jedzenia (najbardziej odżywczego pożywienia będącego świetnym źródłem licznych minerałów, witamin, enzymów, antyoksydantów, protein, koenzymów). Oto lista profitów z jedzenia Chia.
Gdy za oknem robi się chłodno, tracimy motywację nie tylko do aktywności fizycznej, ale także utrzymywania zdrowej diety. Jak zachować dobrą figurę, a przy tym nie marznąć, gdy za oknem śnieg?
Superfoods (superjedzenie) to naturalna, nieprzetworzona żywność, bogata w składniki mające dobroczynny wpływ na nasz organizm, zyskująca coraz większą popularnośc. Nic nie wskazuje, że w tym roku trend ten się zmieni. "Super żywność" bowiem będzie coraz częściej obecna w naszej diecie również w tym roku. Jak, zgodnie z trendami kulinarnymi, wyglądać będzie lista superfoods na rok 2017?
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi