Liczba wyników: 2750
Chcąc zdrowo się odżywiać, wielu ludzi eliminuje z diety tłuszcze. Jednak nie wszystkie mają negatywny wpływ na zdrowie - bez niektórych nasz organizm nie byłby w stanie funkcjonować. Wyeliminowanie na przykład niskonasyconych kwasów tłuszczowych może negatywnie odbić się na naszym zdrowiu.
Jak pokazują testy na zwierzętach, dodanie selenu do diety chroni przed otyłością i zapewnia korzyści metaboliczne.
Poziom witaminy D w organizmie, gdy zaczyna się stosowanie diety niskokalorycznej, pozwala przewidzieć sukces w odchudzaniu.
Największe szanse na wprowadzenie w życie zdrowej diety i trzymanie się jej daje odpowiednia motywacja.
"Kuloodporna kawa" (bulletproof coffee) ma być elementem diety, która pozwoli schudnąć i uczyni nas mądrzejszymi...
Wysoki indeks glikemiczny diety wiąże się z gorszym rokowaniem raka jelita grubego.
Stosowanie diety śródziemnomorskiej obniża ryzyko udaru mózgu.
Dostarczanie sobie większej ilości witaminy E z diety może oznaczać niższe ryzyko demencji i choroby Alzheimera.
Bogate we flawanole składniki diety - na przykład herbata, jabłka czy owoce jagodowe - pozwalają na obniżenie ciśnienia krwi.
Dołącz orzechy do diety. Dzięki temu możesz znacznie ograniczyć ryzyko śmierci z powodu raka prostaty.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później