Liczba wyników: 1737
Śmiech wcale nie jest rzeczą zwykłą, jeżeli małe dziecko nie zobaczyłoby śmiejącej się innej osoby nigdy by się samo uśmiechnęło. Ludzki śmiech to umiejętność wyuczona tak jak jedzenie widelcem, czy obsługa komputera.
Utrata zdolności trzeźwego myślenia jest jednym z ważniejszych zmartwień seniorów i wielu z nich coraz częściej sięga po jedzenie bogate w antyutleniacze. Według naukowców z Agricultural Research Service (agencja naukowa w amerykańskim ministerstwie rolnictwa) dobrym rozwiązaniem jest sięgnięcie po winogrona i jagody.
Jedzenie pożywnej żywności pochodzenia roślinnego jest zdrowe dla serca w każdym wieku.
Jedzenie liściastych warzyw zielonych może pomóc w zapobieganiu demencji.
Gdy ludzie doświadczają mniej stresu, rzadziej sięgają po niezdrowe jedzenie, takie jak fast food.
Zmartwieniem wielu pań jest fakt, że ich wakacyjna opalenizna jest za słaba, nierównomierna i znika z biegiem czasu. Aby przygotować skórę do opalania, a następnie skutecznie podtrzymać jego efekty, warto korzystać ze sprawdzonych rozwiązań. Regularne jedzenie marchwi dostarcza skórze zbawiennych witamin i tak pożądany beta-karoten.
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
Kiedy jesteśmy zestresowani i sięgamy po „śmieciowe jedzenie", może to prowadzić do jeszcze większego przyrostu wagi.
Regularne jedzenie ryb może mieć związek z niższym ryzykiem rozwoju stwardnienia rozsianego.
Osobowość może być czynnikiem decydującym o tym, czy ludzie preferują mdłe jedzenie, czy też ostre.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem