Liczba wyników: 1735
Umiarkowane spożycie jajek może zwiększyć ilość zdrowych dla serca metabolitów we krwi.
Ograniczanie posiłków do wcześniejszych pór nie wpływa na efektywniejsze schudnięcie osób z nadwagą, stanem przedcukrzycowym lub cukrzycą.
Niektóre produkty mają „świetny PR", i doskonale sprzedają się jako bardzo zdrowe, tymczasem wcale takie nie są. Pewne arykuły stały się mniej dietetyczne, gdy przemysł spożywczy zaczął je mocno modyfikować, by miały dłuższą datę przydatności i lepiej smakowały, inne zyskały sławę bardzo zdrowych z różnych powodów, choć wcale takie nie są, w każdym razie, warto zerknąć na poniższą listę, by poprawić swój jadłospis.
Jeśli masz kiepski nastrój i chcesz się lepiej poczuć, dołącz do jadłospisu te produkty, sprawią, że poprawi się twoje samopoczucie psychiczne.
Niejednokrotnie już wykazywano związek między smażonym jedzeniem i problemami zdrowotnymi. Kolejne badanie potwierdziło wyższe zagrożenia chorobami serca w przypadku diety pełnej „smażeniny".
Po raz pierwszy pokazano w badaniach, że bardzo przetworzona żywność ma związek z przybieraniem na wadze.
Jeśli codziennie jesz orzechy, możesz znacznie poprawić kontrolę glikemii i poziom lipidów we krwi.
Pacjenci w polskich szpitalach nie są prawidłowo żywieni – alarmuje Najwyższa Izba Kontroli. Posiłki podawane w szpitalach nie usprawniają funkcjonowania organizmu, a czasem mogą szkodzić.
Wysokoprzetworzona żywność nie jest najlepszym wyborem dietetycznym - od dawna wiadomo, że sprzyja rozwojowi wielu chorób. Teraz ustalono, że zwiększa ryzyko raka.
Dla naszej wagi istotne znaczenie ma nie tylko to, co jemy, ale i w jakich porach. Okazuje się, że posiłki spożywane w określonych godzinach mogą sprzyjać tyciu.
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość