Liczba wyników: 758
Dodanie większej ilości jogurtu do diety bez zwiększania liczby kalorii w menu może pomóc zmniejszyć ryzyko nadciśnienia.
Boczek może wrócić do menu osób dbających o zdrowie dzięki niezwykłym właściwościom rdestu japońskiego.
Film Jona Favreau to zabawna opowieść o miłości do gotowania. Jest smacznie, lekko i niezwykle przyjemnie. Obowiązkowa pozycja w menu każdego kinomana i miłośnika kuchni.
105-latka z Teksasu wyjaśnia z czego z menu nie należy rezygnować, by cieszyć się długim zdrowym życiem. Jej rekomendacja jest dość zaskakująca...
Dieta ma znaczący wpływ na zdrowie zębów - jeśli chcesz zadbać o jamę ustną, to sprawdź, czy twoje menu jest bogate w takie produkty.
Osoby stosujące zbilansowaną dietę nierzadko rezygnują z umieszczania wielu serów w swoim menu, ale nowe badania sugerują, że produkty te mogą zapobiec cukrzycy.
Jedzenie dawno przestało być po prostu sposobem na pozbycie się głodu. Dziś dąży się do tego, by codzienne menu nie tylko spełniało wskazania odżywcze, ale było ciekawe, a dania w nim zawarte przynosiły jednocześnie doznania estetyczne. Okazuje się też, że jedzenie silnie wiąże się z emocjami.
Wystarczy dołączyć do codziennego menu jedną dodatkową porcję artykułów pełnoziarnistych oraz określone owoce i warzywa, by zmniejszyć ryzyko chorób serca.
Warto dodać do codziennego menu orzechy laskowe - działają korzystnie w wielu obszarach: pozwolą zachować młody wygląd skóry, moga poprawić sen i uchronić przed rozmaitymi chorobami.
Im gorsze jest nasze menu, tym mniej adekwatnie je oceniamy. Inni są bardziej surowi w diagnozowaniu jadłospisu, niż ci, którzy go stosują. Okazuje się, że trudniej nam spojrzeć obiektywnym okiem na to, co jemy.