Liczba wyników: 2168
Słodki smak cukru jest bardzo popularny na całym świecie. Cukier odgrywa coraz większą rolę w diecie ludzi i ma istotny wpływ na ich zdrowie, w tym masę ciała. Teraz sprawdzono, jak cukier wpływa na odczuwanie sytości.
Dołączenie żurawiny do diety może poprawić pamięć i funkcje mózgu oraz obniżyć „zły" cholesterol - mówią uczeni z Uniwersytetu Wschodniej Anglii.
Sezon grillowy w pełni. Jak się okazuje, dobrze jest używać czarnego pieprzu do przygotowywanych potraw, okazuje się, że zmniejsza on ilość związków rakotwórczych w grillowanym mięsie.
Osoby cierpiące na choroby dziąseł mogą mieć większe ryzyko zachorowania na niektóre formy raka.
Zastanawiałeś się już, czy warto sporządzić testament? Jeśli nie, to teraz jest właściwa chwila. Dlaczego? Dlatego, że tylko poprzez testament możesz wyrazić swoją wolę, a z tego przywileju nie warto rezygnować.
Codzienne spożywanie żurawiny przez miesiąc poprawiło funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego u mężczyzn.
Na Uniwersytecie Stanu Waszyngton odkryto, że wdychanie konopi indyjskich zmniejsza nasilenie bólu głowy o 47,3 proc., a migren - o 49,6 proc.
Picie kawy - szczególnie dwóch do trzech filiżanek dziennie - wiąże się nie tylko z niższym ryzykiem chorób serca i zaburzenia rytmu serca, ale także z dłuższym życiem. Dotyczy to zarówno osób z chorobami układu krążenia, jak i pozostałych.
Zasuń rolety, zaciągnij zasłony i wyłącz wszelkie światła przed snem. Ekspozycja nawet na umiarkowane oświetlenie z otoczenia podczas nocnego odpoczynku szkodzi funkcjom układu krążenia podczas snu i nasila insulinooporność następnego ranka.
Lilie wielkanocne, czyli lilie długokwiatowe to popularna ozdoba doniczkowa na Wielkanoc. Właściciele kotów powinni jednak pamiętać, że kwiaty te stanowią zagrożenie dla zdrowia ich pupili.
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi