Liczba wyników: 1986
Utrata zdolności trzeźwego myślenia jest jednym z ważniejszych zmartwień seniorów i wielu z nich coraz częściej sięga po jedzenie bogate w antyutleniacze. Według naukowców z Agricultural Research Service (agencja naukowa w amerykańskim ministerstwie rolnictwa) dobrym rozwiązaniem jest sięgnięcie po winogrona i jagody.
Olejek migdałowy jest uważany za bogate źródło substancji przeciwstarzeniowych, ponieważ ma zdolność do wypełniania zmarszczek. Kosmetyki, które zawierają ten specyfik, zregenerują skórę eliminując zmarszczki i pomagając powstrzymać objawy starzenia się oraz zapobiegając nowym uszkodzeniom.
Łódzka fundacja RAZEM zaprasza niepracujące panie po 45. roku życia na bezpłatne szkolenia dotyczące projektowania biżuterii, zakładania i prowadzenia własnej firmy.
Dwie starsze panie zostały oskarżone i uznane winnymi morderstw na bezdomnych i przywłaszczenia sobie pieniędzy z polis ubezpieczeniowych ofiar. Staruszki ukradły 2,8 milionów dolarów.
Białe warzywa są bogate w błonnik, potas, magnez i polifenole, co jest niezbędne dla naszego dobrego samopoczucia.
Jod jest jednym z mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a jego niedobór potrafi wywołać wiele chorób. Jak temu zapobiegać? Należy jeść pokarmy bogate w jod a do kąpieli można stosować solankę z jego zawartością.
Bogate we flawanole składniki diety - na przykład herbata, jabłka czy owoce jagodowe - pozwalają na obniżenie ciśnienia krwi.
Banany są bogate w błonnik, a składnik ten pomaga zachować odpowiednią wagę lub stracić parę kilogramów.
Uczeni z Karolinska Insitutet w Sztkoholmie ostrzegają, że menu bogate w przetworzone czerwone mięso sprzyja niewydolności serca.
Kwasy tłuszczowe omega-3, w które bogate są ryby i suplementy z rybnym tłuszczem, pomagają w zachowaniu zdrowia płuc.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później