Liczba wyników: 1022
Przyjmowanie suplementów z witaminą D może pomóc w zapobieganiu demencji.
Złamanie kości to poważny problem zdrowotny - szczególnie w miarę starzenia się. Złamania szyjki kości udowej mogą być bardzo szkodliwe i skutkować niepełnosprawnością, utratą niezależności i wyższym ryzykiem śmierci. Na Uniwersytecie Edith Cowan ustalono jednak, w jaki sposób można osłabić ryzyko złamań w późniejszym życiu.
Istnieje zależność między dawkowaniem witaminy C i jej wpływem na czas trwania objawów przeziębienia.
Kobiety, które są sprawne i zdrowe, spalają więcej tłuszczu podczas ćwiczeń niż mężczyźni.
Orzechy włoskie plasują się na pierwszym miejscu wśród wszystkich orzechów, jeśli chodzi o kombinację najzdrowszych i najsilniejszych przeciwutleniaczy.
Niedobór witaminy D wiąże się ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na raka pęcherza.
Za związaną z wiekiem utratę siły mięśni odpowiada określony mechanizm biologiczny. Teraz zidentyfikowano lek, który może pomóc odwrócić ten proces.
W swoim dążeniu do wykonania wszystkiego na czas niektóre kobiety ignorują objawy cichego zawału serca, ostrzegają kardiolodzy.
Odpowiedź na stosunkowo zwięzłe pytanie: „jak to, co jemy, wpływa na nasze starzenie się?", jest nieuchronnie złożona. Podczas gdy większość analiz dotyczy wpływu pojedynczego składnika odżywczego na daną funkcję organizmu, ogólnie zdrowa dieta musi być rozważana na podstawie całych zestawów składników odżywczych.
Wyższy poziom określonych składników odżywczych we krwi ma związek z lepszymi połączeniami w mózgu i wyższą wydajnością testów poznawczych u seniorów.