Liczba wyników: 565
Maksymalnie 5 minut i na parze - tylko tak powinny być gotowane brokuły, jeśli mają zachować antyrakowe właściwości.
Zasada skutecznego odchudzania jest prosta - trzeba spalić więcej kalorii niż się je. To jednak może być wyzwaniem, gdy odczuwa się głód i trudno odmówić sobie przekąski. Istnieje jednak efektywne rozwiązanie. Pięć niżej wymienionych produktów dobrze nasyci i poskromi głód sprawiając, że nie będzie trzeba co chwilę sięgać po dodatkowe posiłki.
Kluczową kwestią jest nie lekceważenie kłopotów z oczami i unikanie czynników, które mogą osłabiać wzrok i powodować dolegliwości oczu. Oto kilka z nich.
Miód jest jedną z najstarszych na świecie substancji uznawanych za lecznicze. Jego silne właściwości przeciwbakteryjne i prozdrowotne czynią zeń dobry naturalny środek na wiele powszechnych problemów zdrowotnych.
Ogórki są jednymi z najchętniej uprawianych warzyw na świecie. Nie bez powodu. Stanowią źródło ważnych składników odżywczych, produkt o dobrych efektach dla zdrowia i wyglądu oraz niezbędny składnik wielu smacznych potraw. Przejrzyj poniższą listę, a z pewnością zechcesz wzbogacić swoje menu o to warzywo.
Gorące i zimne temperatury oraz zapalenie skóry sprawiają, że skóra staje się sucha i szorstka - to najczęstsze przyczyny takiego jej wyglądu. Poza tym odpowiadać za to może łuszczyca, niedoczynność tarczycy i niewydolność nerek...
Częste mycie, stylizacja, przebywanie w pomieszczeniach klimatyzowanych i wiele innych czynników czyni włosy słabszymi. Warto pamiętać, że dieta może odgrywać dużą rolę w wyglądzie czupryny. Spróbuj dodać te produkty do swojej diety, a włosy staną się zdrowsze i bardziej lśniące.
Czosnek jest naturalnym sojusznikiem w walce z różnymi szkodnikami i stanowi silny naturalny lek na różne dolegliwości. Co prawda jego intensywny zapach bywa dla niektórych trudny do zniesienia, ale korzyści z jego stosowania zarówno w kuchni, jak i szerzej pojętym gospodarstwie domowym są znaczne. Poniżej kilka niezwykłych zastosowań czosnku.
Dziś problem bólu głowy zwykle nie jest tak uporczywy, jak niegdyś - wystarczy zażyć tabletkę i po dwudziestu, trzydziestu minutach dolegliwość mija. Trzeba jednak pamiętać, że ciągłe radzenie sobie z bólem przy pomocy farmaceutyków nie jest polecane. Lepsze, bo nie przynoszące niepokojących skutków ubocznych, są naturalne preparaty.
Cebula jest powszechnie stosowana w kuchni. Wzbogaca smak różnorodnych dań - zup, sałatek, potraw mięsnych. Stanowi też popularny lek od wieków stosowany w tradycyjnej praktyce terapeutycznej.
Wiek biologiczny starszy niż metrykalny to wyższe ryzyko demencji