Liczba wyników: 1588
Zmywanie w zmywarkach często nie zabija wszystkich szkodliwych mikroorganizmów pozostawionych na talerzach, sztućcach i w garnkach. Poza tym długie cykle tych urządzeń zużywają duże ilości energii elektrycznej, a co więcej, do całego procesu potrzebne są detergenty, które zostają wpompowywane w ścieki i zanieczyszczają środowisko.
Miedź odgrywa ważne role w ludzkim organizmie, teraz okazuje się, że miedź jest kluczowa w metabolizmie tłuszczu.
Ten, kto kiedykolwiek musiał czesać długie włosy, wie, że supełki to koszmar. Wystarczy jednak odpowiednia technika, by ułatwić sobie zadanie. Trzeba zacząć od dołu, stopniowo przechodzić krótkimi pociągnięciami szczotki w kierunku skóry głowy i stosować preparat ułatwiający rozczesywanie, gdy jest to konieczne.
Dobre dla serca są nie tylko brokuły, cebula czy marchew, ale i odmiana rzodkiewki japońskiej. Według dietetyków związki znajdujące się w uzyskującej znaczne rozmiary Sakurajima daikon mogą pomóc w ochronie naczyń wieńcowych i potencjalnie zapobiegać chorobom serca oraz udarom.
Trening interwałowy o wysokiej intensywności (high-intensity interval training, HIIT) ma dobry wpływ na mięśnie szkieletowe.
Wpatrywanie się w ciemnoczerwone światło przez trzy minuty dziennie może znacznie poprawić słabnący wzrok, mówią eksperci z University College London.
Kilkanaście probiotyków może być pomocnych w walce z objawami depresji.
Suplement opracowany dla wspomagania naturalnych procesów organizmu wydaje się poprawiać wytrzymałość mięśni i funkcje mitochondriów. Urolityna A może pomóc wzmocnić lub przedłużyć aktywność mięśni u osób starzejących się lub cierpiących na choroby utrudniające aktywność fizyczną.
90 minut ćwiczeń o umiarkowanej intensywności tu po szczepionce przeciw grypie lub COVID-19 może przydać dodatkowego wzmocnienia odporności.
Por nie ma zbyt wielu kalorii, zawiera za to węglowodany, białka i błonnik, a poza tym witaminę A, C, K i B6, a także żelazo i mangan. Co więcej, dostarcza dużej ilości prozdrowotnie działających polifenoli. Sprawdź, dlaczego warto gotować zupy z tym warzywem czy przygotowywać sałatki z jego zawartością.