Liczba wyników: 9604
Istnieje związek między wirusowym uszkodzeniem jelit a przedwczesnym biologicznym starzeniem się.
Zwyczaje żywieniowe naszych rodaków pozostawiają wiele do życzenia – jemy za tłusto i niezdrowo, w naszych pokarmach za mało jest witamin i mikroelementów, wśród nich m.in. błonnika pokarmowego, który konieczny jest do prawidłowego funkcjonowania jelit. Błonnik odpowiada również za utrzymanie w przewodzie pokarmowym bakterii kwasu mlekowego produkujących witaminy z grupy B.
Codziennie jedzenie orzechów włoskich to lepsze zdrowie jelit i niższe ryzyko chorób serca.
Orzechy włoskie mogą być nie tylko smaczną przekąską, ale także sprzyjają rozwojowi bakterii korzystnych dla jelit.
Dieta bogata w błonnik może znacznie zmniejszyć u pacjentów onkologicznych stan zapalny jelit wywołany radioterapią.
Pacjenci, którzy przeszli raka jelit, mogą zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby dzięki jedzeniu orzechów.
Mama wprowadzająca dzieci w fascynujący świat literatury - tak w skrócie można opisać przygotowane na Dzień Matki "doodle".
Praca twoich jelit jest przyspieszona i częściej musisz „biegać do łazienki"? Sprawdź, co może być przyczyną wielokrotnych wizyt w toalecie.
Nawet umiarkowana otyłość może skrócić życie o całe lata, pokazała analiza stanu zdrowia miliona ludzi.
Jeśli dajemy się przekonać negatywnym stereotypom o starości, mogą nam one rzeczywiście skrócić życie.
Ćwiczenia o niskiej i umiarkowanej intensywności skutecznie osłabiają depresję