Liczba wyników: 2783
Często z braku czasu sięgamy po słodycze czy inne śmieciowe jedzenie. Takie nawyki nie przyniosą nam jednak nic dobrego, a na pewno nie pomogą w utrzymaniu szczupłej sylwetki. Zamiast nich warto postawić na możliwie naturalne i szybkie w przygotowaniu produkty.
Fosfor to mineralny składnikiem odżywczy niezbędny dla wzrostu i rozwoju tkanki kostnej i miękkiej. Źródłem fosforu są: produkty mleczne, wątróbka, owoce morza, tłuste ryby i mięso.
Kuchnia to prawdziwy raj dla szkodliwych drobnoustrojów. Choć wróg jest mikroskopijnej wielkości, nie należy go bagatelizować, ponieważ rozprzestrzenia się w ekspresowym tempie. Na szczęście w walce z zarazkami pomagają nam nowe produkty i technologie.
Badania naukowców z Uniwersytetu Harvarda dowodzą, że osoby, które spożywają produkty pełnoziarniste są znacznie rzadziej narażone na przybór masy ciała z biegiem lat. Co więcej, jak wynika z analiz Agriculture Research Service, głównego organu badawczego amerykańskiego departamentu rolnictwa, spożywanie takich produktów od trzech do czterech razy dziennie może łagodzić ryzyko wystąpienia tzw. zespołu metabolicznego.
Sposób odżywiania się oddziałuje na zdolności poznawcze, niektóre produkty wzmacniają pracę układów mających wpływ na możliwości mentalne, inne osłabiają organizm i czynią nas głupszymi...
Częste zakupy mogą pomóc żyć dłużej.Rzecz nie w tym, by wydawać więcej pieniędzy, ale w tym, by zaopatrywać się w świeże produkty, często wychodzić z domu, ruszać się i spotykać innych ludzi - to wszystko ma pozytywny wymiar dla zdrowia.
Ostatnie tygodnie zimy to najtrudniejszy czas dla Twojego organizmu. Brak witamin i składników mineralnych w zimowej diecie obniża odporność. Ważne jest wzbogacanie menu o produkty, które bogate są w niezbędne mikro i makroelementy.
Stosujesz określoną dietę od dłuższego czasu i nie widzisz efektów? Być może to dlatego, że twoja flora bakteryjna hamuje spodziewane skutki. Te same produkty w odmienny sposób działają na różnych ludzi.
Po produkty zawierające w swoim składzie słodziki sięga zaledwie co piąty Polak . To stosunkowo niewiele, biorąc pod uwagę istotną korzyść, jaką mogą one przynieść - zaspokojenie potrzeby słodkiego smaku, bez dostarczania organizmowi dodatkowych kalorii.
Ze stresem można sobie radzić na różne sposoby. Jednym z nich jest dostarczenie sobie składników, które pomogą organizmowi w ograniczeniu jego odczuwania i osłabianiu jego skutków. Szczególnie polecane są wymienione niżej produkty.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji