Liczba wyników: 3723
DietDoc wskazuje, że więcej węglowodanów i mniej białka w diecie może pomóc w zapobieganiu cukrzycy typu 2, zwłaszcza jeśli źródłem węglowodanów są bogate w błonnik: pieczywo, produkty zbożowe i warzywa.
Gotowane buraczki, kotlet mielony i ziemniaki to jeden z najpopularnniejszych obiadów na naszych stołach. Szczególnie pierwszy jego składnik jest wyjątkowo wartościowy - buraki są bogate w związki, które pomagają zachować zdrowie i mają silne właściwości przeciwstarzeniowe.
Nie tylko świetnie smakują i pachną, ale też są ogromnie zdrowe. Truskawki, porzeczki maliny i jagody to sezonowe bomby witaminowe, bogate także w inne cenne składniki. Czarna porzeczka pomaga w odchudzaniu, poziomka odtruwa organizm, a malina zawiera związki o działaniu leczniczym.
Panie, które spotkały się z dyskryminacją ze względu na płeć, częściej doświadczały osłabienia dobrostanu w miarę upływu czasu.
Najlepszym sposobem na ugaszenie pragnienia podczas upału jest jedzenie bananów - twierdzą dietetycy. Banany znane były dotąd jako pełne witamin i minerałów owoce bogate w przeciwutleniacze. Teraz wiadomo, że w 100 g tego owocu znajduje się aż 75 g wody!
Starsze osoby doświadczające problemów ze słuchem mogą być bardziej narażone na demencję, wynika z najnowszych badań.
Dlaczego osoby starsze miewają problemy z prowadzeniem pojazdów? Powodem jest fakt, że widzą zbyt dużo...
Jak wynika z najnowszych badań CBOS wśród słuchaczy Radia Maryja dominują osoby starsze, wierzące i praktykujące.
Nieprzebrana ilość warzyw, owoców, produktów zbożowych, mięs i wiele tysięcy różnorodnych produktów spożywczych to bogate źródła energii. W naszym jadłospisie dominuje jednakże żywność przetworzona i wysokokaloryczna.
Uderzenia gorąca i nagłe poty to częste dolegliwości kobiet w okresie menopauzalnym. Każdy, kto doświadcza tych symptomów, szuka metod na ich złagodzenie. Okazuje się jednak, że mogą mieć pozytywny aspekt, z najnowszych badań wynika, że panie doznające wspomnianych przypadłości rzadziej chorują na raka piersi.