Liczba wyników: 1352
Michael Clarke Duncan zmarł 3 września. Miał 54 lata. Najbardziej znany był z roli w dramacie "Zielona Mila".
W wieku 91 lat zmarł Harry Dean Stanton, wszechstronny artysta - muzyk, piosenkarz, a przede wszystkim aktor charakterystyczny znany m.in. z takich filmów, jak "Obcy - 8. pasażer Nostromo", "Zielona mila" czy "Paryż, Teksas".
Czerwone winogrona, wiśnie, jagody, zielona herbata, jabłka i czerwone wino mogą pomóc ochronić mężczyzn przed rozwoju choroby Parkinsona, wynika z najnowszych badań uczonych z University of East Anglia i Harvard University.
Wypoczynek na działce czy wczasy w sanatorium to już przeszłość. Dzisiejsi seniorzy coraz chętniej wybierają wczasy z prawdziwego zdarzenia. Zamieniają działkowy relaks na plażowanie w zagranicznych kurortach. Eksperci potwierdzają, że z roku na rok rośnie grupa seniorów, którzy decydują się na podróże po Europie. Ciekawe oferty oraz specjalne zniżki i promocje dla osób po 55. roku życia są dodatkową zachętą do wakacyjnego wyjazdu.
Aromatyczna zielona herbata to napój, który cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Największym szacunkiem i uznaniem darzony jest on jednak w Kraju Kwitnącej Wiśni – ojczyźnie wielu znakomitych odmian herbacianego suszu. Wśród nich najpopularniejsza jest Sencha.
Lista korzyści dla zdrowia dzięki jedzeniu orzechów jest długa - teraz można do niej dopisać także pozytywny wpływ na florę jelitową.
Dna moczanowa to bardzo bolesna i uciążliwa choroba. Na szczęście, w wielu przypadkach można jej zapobiec - kluczowa jest odpowiednia dieta. Poniżej lista potraw, których należy unikać.
Najczęściej w naszej kuchni gości chyba czerwona, ale i zielona oraz żółta papryka są powszechnie dostępne i cenione jako dodatek do dań obiadowych czy kanapek. Warzywo istotnie poprawia smak potraw i ma ważne właściwości prozdrowotne oraz wspomagajace dbanie urodę. Sprawdź, dlaczego warto wrzucać paprykę do koszyka zakupowego.
Zielone mięso, mleko matki ziemi, żywność jutra… tak nazywana jest spirulina – zielona, mikroskopijna alga, posiadająca więcej wartości odżywczych niż jakikolwiek inny produkt żywnościowy. Jej wartości prozdrowotnych nie sposób przecenić, dlatego warto poznać ją bliżej i na stałe włączyć do diety.
Lista korzyści z jedzenia orzechów jest długa. Wiadomo np., że wspomagają pracę nerek i poprawiają działanie układu krążenia. Ustalono też, że mogą usprawnić kontrolę cukrzycy.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji