Liczba wyników: 18201
Warto zadbać o odpowiednią ilość cynku w diecie - pierwiastek ma „moc" ochrony DNA, a to oznacza, że powstrzymuje proces starzenia się, który jest ściśle zwiazany z uszkodzeniami DNA właśnie.
Dieta śródziemnomorska pomaga zmniejszyć ryzyko udaru.
Nowe badania wskazują, że dieta bogata w witaminę C istotnie zmniejsza ryzyko zaćmy.
Warto używać oliwy z oliwek - zmniejsza ryzyko rozwoju raka piersi aż o 68 procent.
Dodawanie do diety oliwy z oliwek może zmniejszyć ryzyko raka piersi o kilkadziesiąt procent.
Kwas acetylosalicylowy może zmniejszyć ryzyko raka żołądka.
Nowe badania pokazują, że typ leków na cukrzycę zwany glitazonami, może dać szansę na efektywne leczenie choroby Parkinsona.
Nowe badania po raz kolejny potwierdzają, że jedzenie czekolady w umiarkowanych ilościach może być dobre dla serca.
Zażywane codziennie niskie dawki kwasu acetylosalicylowego mogą pomóc uchronić się przed rakiem piersi.
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. W ostatnich latach cieszy się jeszcze większą sławą, a to dlatego, że kolejne badania dowodzą jej silnych pozytywnych wpływów na stan zdrowia. Wiadomo też, że ma daje dobre efekty dla pracy mózgu.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność