Liczba wyników: 1222
Język szekspirowski pobudza pozytywną aktywność mózgu.
Jedzenie większych ilości ryb, w tym tuńczyka i innych ryb, niekoniecznie smażonych, może być związane z ryzykiem czerniaka złośliwego.
Badania genetyczne wykazują, że wzrost może wpływać na ryzyko kilku chorób. Odkryto, że istnieje związek pomiędzy wzrostem i niższym ryzykiem choroby niedokrwiennej serca oraz między wzrostem i wyższym zagrożeniem neuropatią obwodową oraz zaburzeniami krążenia.
Kalafior to świetny obiadowy dodatek lub przekąska sama w sobie - najczęściej warzywo jest gotowane i podawane z bułką tartą. Warto pamiętać, że kalafior daje wiele korzyści dla zdrowia i urody - oto kilka jego pozasmakowych zastosowań.
Chcesz ocenić czyjś wiek? Wystarczy spojrzeć na ręce, mówią eksperci. Większość z nas potrafi dokładnie określić wiek innej osoby jedynie na podstawie wyglądu dłoni.
Opracowano nowy sposób koloryzacji włosów, o łagodniejszym efekcie niż standardowe farby.
Kwasek cytrynowy jest głównie używany do napojów zamiast cytryny, ale ma znacznie więcej, niekoniecznie kulinarnych zastosowań.
Kojarzy nam się głównie z sałatką warzywną i przyprawą do frytek czy innych potraw. Majonez może mieć jednak wiele zastosowań i to niekoniecznie kulinarnych.
Dobra edukacja to nie tylko większe szanse na udaną karierę i rozwój osobowości, ale również pozytywny wpływ na nasze mózgi, gdy się starzejemy, mówią eksperci z Uniwersytetu w Zurychu.
Pomarańcze silnie kojarzą się w Polsce z Bożym Narodzeniem, zarówno jako owoce, które stanowią część deseru, jak i element świątecznych ozdób. Nie wyrzucaj ich skórek - mogą mieć wiele ciekawych zastosowań
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność