Liczba wyników: 1492
Jak wiadomo owoce to ważny element codziennego menu, jeśli chcemy aby nasza dieta korzystnie wpływała na funkcjonowanie organizmu, powinniśmy sięgnąć po jagody.
Osoby, które często jedzą owoce, częściej deklarują dobre samopoczucie psychiczne i rzadziej odczuwają objawy depresji niż pozostali.
Klepsydra, kielich, rożek – to tylko niektóre określenia typów kobiecych sylwetek. Także biusty różnią się od siebie nie tylko wielkością, ale i kształtem, którego nazewnictwo nawiązuje do słodkich owoców. Oto najczęściej spotykane typy piersi oraz konstrukcje biustonoszy jakie należy do nich dobrać.
Serce i naczynia są lepiej chronione dzięki letnim owocom.
Jabłko do śniadania, sałatka przy obiedzie, banan na podwieczorek i brokuły na kolację to według nowozelandzkich badaczy, może być menu szczęścia.
Jedzenie trzech lub więcej porcji owoców jagodowych w tygodniu może zmniejszyć ryzyko zawału serca u kobiet.
Czerwone winogrona, wiśnie, jagody, zielona herbata, jabłka i czerwone wino mogą pomóc ochronić mężczyzn przed rozwoju choroby Parkinsona, wynika z najnowszych badań uczonych z University of East Anglia i Harvard University.
Niesamowite właściwości naturalnych owoców i roślin w pielęgnacji skóry znane są od pokoleń. Już nasze babki wykorzystywały zbawienną moc owoców w codziennej pielęgnacji ciała - likwidując przebarwienia skóry sokiem z cytryny czy aplikując maseczkę z moreli dla pięknego, młodego wyglądu twarzy.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych zbadała jakość handlową świeżych owoców i warzyw. Ponieważ kontrola była przeprowadzana w pierwszej połowie roku, więc inspektorzy szczególnie dokładnie przyjrzeli się owocom cytrusowym, kiwi oraz winogronom a także gatunkom owoców i warzyw uprawianych w Polsce - jabłkom, cebuli i marchwi. Niestety jakość krajowych warzyw okazała się dość słaba - wymagań jakościowych nie spełniała jedna trzecia zbadanych partii warzyw.
Specjaliści od żywienia, lekarze i dietetycy od lat namawiają nas do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Zgodnie uważają, że regularne spożywanie ryb i owoców morza bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Podkreślają, że są one najzdrowszym źródłem dobrze przyswajalnego białka.
Ćwiczenia o niskiej i umiarkowanej intensywności skutecznie osłabiają depresję