Liczba wyników: 2582
W dojrzałym wieku warto ograniczyć określone produkty, by zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera, mówią badacze.
Dostarczenie sobie kofeiny nawet na sześć godzin przed położeniem się do łóżka, może mieć znaczący niekorzystny wpływ na sen.
Badania wykazują, że regularne jedzenie orzechów przynosi korzyści w zakresie czynności nerek i układu krążenia.
Sok pomarańczowy może zmniejszyć ryzyko białaczki, a także pomóc zapobiec nowotworowi piersi, wątroby oraz okrężnicy.
Badania wskazują, że unikanie dietetycznych pokus jest bardziej skuteczne niż trenowanie swojej woli w zakresie trzymania się diety.
Substancje zawarte w olejach z nasion mogą zmniejszyć ryzyko chorób serca i układu sercowo-naczyniowego.
Naukowcy twierdzą, że zmodyfikowane genetycznie odmiany pomidora są bardziej aromatyczne i lepsze dla zdrowia, a także cechują się wyższą trwałością.
Nowe badania pokazują możliwy związek między zdrowiem jamy ustnej a związanymi z wiekiem problemami ze wzrokiem.
Ilość kofeiny odpowiadająca tej zawartej w dwóch filiżankach kawy może przyczynić się do nietrzymania moczu u mężczyzn.
Jedzenie trzech lub więcej porcji owoców jagodowych w tygodniu może zmniejszyć ryzyko zawału serca u kobiet.