Liczba wyników: 1488
Około 3 gramy kwasów tłuszczowych omega-3 dziennie, dostarczane sobie z żywności lub suplementów, są optymalną dawką pomagającą obniżyć ciśnienie krwi.
Dorośli mogą pić do trzech filiżanek kawy dziennie nie ponosząc zdrowotnych szkód, oświadcza Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority, EFSA).
Mężczyźni, którzy regularnie spożywają brokuły, mogą znacząco zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka prostaty, twierdzą naukowcy z brytyjskiego Instytutu Badań Żywności (Institute of Food Research).
Mimo że banki kuszą atrakcyjnymi promocjami na kredyty gotówkowe i reklamami z korzystnymi warunkami swoich ofert, to decyzję o zaciągnięciu pożyczki warto dobrze przemyśleć. Wcześniej dobrze jest też poznać ewentualne „haczyki”, które czyhają na klientów kredytów gotówkowych.
Jedzenie bardziej pożywnej żywności pochodzenia roślinnego jest zdrowe dla serca w każdym wieku, mówią eksperci z Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego.
W literaturze poświęconej żywności oraz żywieniu antyoksydanty i wolne rodniki odmieniane są przez wszystkie przypadki. Mimo tego niewiele osób potrafi wyjaśnić, skąd się biorą i jaką rolę spełniają w organizmie.
Tylko w ubiegłym roku Polacy zaciągnęli zobowiązania finansowe na kwotę 40,4 mld złotych. Aż 2,3 mln osób obciążone jest długiem w średniej wysokości ponad 17 tys. PLN. Przed udzieleniem kredytu banki wymagają zwykle zabezpieczenia należności. Jedną z najpopularniejszych form takiej gwarancji jest poręczenie przez żyranta. Zabezpieczenie takie, pomimo że korzystne dla kredytobiorcy, żyrantowi może przysporzyć wielu problemów.
Moja wnuczka ma 14 lat. Zastanawiam się nad założeniem jej konta, na które przelewałabym jej okolicznościowo pieniądze, a rodzice mogliby wpłacać jej kieszonkowe. Chciałabym też, aby wnuczka miała własną kartę bankomatową. Czy banki oferują tego rodzaju konta? Z jakimi kosztami wiąże się takie rozwiązanie? Czy będę mogła mieć stały wgląd w finanse wnuczki?
Osobom, które odczuwają objawy lęku, można pomóc dzięki regulacji flory bakteryjnej w jelitach za pomocą probiotycznej i nieprobiotycznej żywności oraz suplementów.
Większa ilość ultraprzetworzonej żywności może wiązać się z wyższym ryzykiem zachorowania na nowotwory górnego odcinka przewodu oddechowego i pokarmowego, w tym raka jamy ustnej, gardła i przełyku.