Liczba wyników: 3495
Cukrzyca nie musi być jednak dla nas wyrokiem - przy zachowaniu właściwych zasad można wciąż cieszyć się życiem. Menu bogate w witaminy i mikroelementy wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Podstawową metodą walki z cukrzycą typu 2 jest właśnie stosowanie zbilansowanej, dostosowanej do potrzeb pacjenta diety (prawidłowe odżywianie wspiera też leczenie cukrzycy typu 1).
Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom algi morskie znalazły szerokie zastosowanie w kosmetyce. Produkty zawierające bogate w białka algi są obecne w kosmetykach regenerujących, łagodzących i nawilżających. Niemal każda firma kosmetyczna obecna na rynku ma w swojej ofercie produkty zawierające to cenne źródło odmładzających składników.
Nowe badania wykazały, że osoby samotne cechują się wyższym ryzykiem cukrzycy typu 2 niż ludzie o bogatszym życiu towarzyskim. Uzyskane wyniki nie oznaczają jednak, że bogate życie towarzyskie chroni przed cukrzycą.
Soja, obecna na rynku spożywczym w postaci kotletów, pasztetów, czy granulatów to bogate źródło węglowodanów i zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Jakkolwiek wykazano, że kobiety spotykające się z młodszymi mężczyznami same czują się młodziej i zdrowiej, okazuje się, że ten stan może nie potrwać długo - eksperci ostrzegają, że panie z takich związków szybciej umierają.
Bakłażany są bogate w błonnik i wiele innych składników odżywczych, które wspomagają ochronę przed powszechnymi chorobami. A ponieważ warzywa te można przyrządzić na wiele różnych sposobów, mogą zasmakować niemal każdemu.
Michelle Pfeiffer uważa, że w przeszłości zawód aktorki nie spotykał się z dostatecznym szacunkiem. Gwiazda ubolewa, że w minionych dekadach panie próbujące sił w teatrze lub filmie traktowane były jak kobiety lekkich obyczajów.
Badania wskazują, że Polacy jedzą stanowczo za mało ryb morskich, których mięso jest bogate w kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te zapobiegają niektórym nowotworom oraz chorobom układu krążenia.
Ostatnie tygodnie zimy to najtrudniejszy czas dla Twojego organizmu. Brak witamin i składników mineralnych w zimowej diecie obniża odporność. Ważne jest wzbogacanie menu o produkty, które bogate są w niezbędne mikro i makroelementy.
Panie częściej zmagają się z depresją i niepokojem, a to m. in. dlatego, że mniej zarabiają, mówią badacze.