Liczba wyników: 763
Jeśli chcesz się zwiększyć masę mięśniową, możesz poszukać pomocy w swoim ogrodzie. Efekty ćwiczeń mogą zostać wzmocnione dzięki gorczycy.
Wbrew powszechnemu przekonaniu, spożywanie zarówno czerwonego, jak i białego mięsa, takiego jak drób, ma taki sam wpływ na poziom cholesterolu we krwi.
Jedzenie bardziej pożywnej żywności pochodzenia roślinnego jest zdrowe dla serca w każdym wieku, mówią eksperci z Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego.
U pacjentów z cukrzycą, których naturalna zdolność gojenia się ran jest upośledzona, cały proces przebiega znacznie wolniej. To z kolei może powodować poważne infekcje skutkujące bolesnymi konsekwencjami, takimi jak amputacja kończyny. Teraz na Narodowym Uniwersytecie w Singapurze opracowano magnetyczny żel, który może przyspieszyć gojenie się ran cukrzycowych, zmniejszyć częstość nawrotów i osłabić ryzyko amputacji.
Osoby jedzące już dwie porcje czerwonego mięsa tygodniowo mogą być obarczone wyższym ryzykiem zachorowania na cukrzycę typu 2 w porównaniu z tymi, którzy rzadziej sięgają po ten produkt.
Powszechnie obecnie używane „ekologiczne" papierowe słomki do napojów zawierają trwałe i potencjalnie toksyczne substancje chemiczne.
Otyłość, czyli główny czynnik ryzyka różnych chorób cywilizacyjnych, takich jak cukrzyca i nadciśnienie, stała się powszechna na całym świecie, więc szuka się innowacyjnych rozwiązań, by osłabiać ten problem.
Osoby z padaczką nie powinny stosować Ginkgo biloba (miłorzębu japońskiego) - jednego z najpopularniejszych preparatów ziołowych - coraz więcej badań bowiem pokazuje, że może on zwiększać ryzyko napadów padaczkowych u osób z padaczką i zmniejszać skuteczność leków przeciwdrgawkowych.
Chcemyw naszych domach mieć jak najczystsze powietrze i czasami używamy filtrów powietrza, aby zmniejszyć ilość szkodliwych alergenów i cząsteczek kurzu. Okazuje się, że skuteczna może być tu jedna z roślin doniczkowych - zmodyfikowana genetycznie efektywnie oczyszcza powietrze.
Jedna porcja dziennie fasoli, grochu, ciecierzycy lub soczewicy może znacznie obniżyć „zły cholesterol", a tym samym ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Dwie dekady siedzącego trybu życia to dwukrotnie wyższe ryzyko przedwczesnej śmierci