Liczba wyników: 1495
Badania naukowców z Francji potwierdziły pogląd, że dieta bogata w ryby, owoce, warzywa oraz kwasy tuszowe omega - 3 przeciwdziała procesom demencji.
Jesienią i zimą trudniej skomponować dietę bogatą w warzywa i owoce. Jeśli nie chcesz, aby Twojemu organizmowi brakowało przez ten czas witamin doceń warzywa kiszone.
An apple a day keeps the doctor away (jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka ode mnie), mawiają Brytyjczycy i nie mijają się z prawdą, bowiem jabłka to owoce o silnym potencjale prozdrowotnym.
Owoce to ważny element naszej diety, jednym ze sposobów na dostarczenie zawartych w nich witamin jest spożywanie napojów owocowych. Okazuje się jednak, że picie ich w zbyt dużych ilościach może niekorzystnie wpływać na zęby.
Owoce morza, trufle, wino i herbata to produkty, które Polakom najczęściej kojarzą się z dobrym smakiem. Cenimy również szampana oraz dalekowschodni specjał – sushi.
Warzywa i owoce powinny być składnikami naszej codziennej diety, niestety często jemy ich zbyt mało. Naukowcy postanowili, więc ulepszyć warzywa tak, aby dostarczały nam więcej istotnych dla zdrowia substancji.
Większość z nas wie, że fast foody szkodzą a warzywa i owoce dają pozytywną energię, że sport jest zdrowy i nie należy się przejadać, itd. Wiemy i jednocześnie tego nie robimy! Dlaczego? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć diet coaching.
Z uporem maniaka lekarze i dietetycy powtarzają, że dieta ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie, a że należy jeść warzywa i owoce, wiedzą już przedszkolaki. Nie bez powodu - jeśli wspomniane produkty są stałym elementem menu, pomagają uchronić się przed chorobami serca.
Jeśli chcesz schudnąć, koniecznie dołącz do swojego jadłospisu wymienione niżej owoce.
Bogate we flawanole składniki diety - na przykład herbata, jabłka czy owoce jagodowe - pozwalają na obniżenie ciśnienia krwi.
Środowisko rodzinne ma istotny wpływ na nasze funkcje poznawcze i sposób myślenia