Liczba wyników: 2760
12 lutego rusza organizowana przez Grupę ENERGA akcja promocyjna „Optymalna Dawka Energii". Jej celem jest uświadomienie klientom, że dobór odpowiedniej taryfy może wpłynąć na zmniejszenie rachunków za prąd.
Etykiety produktów spożywczych powinny zawierać informacje o zmodyfkowanych tłuszczach nienasyconych (trans) tak samo jak o cholesterolu oraz tłuszczach nasyconych. Dzięki temu możliwe jest zmniejszenie ryzyka zachorowań na chorobę wieńcową serca - wynika z najnowszych badań.
Upływ czasu sprawia, że w strukturze skóry następuje szereg zmian, takich jak wysuszenie, zmniejszenie się grubości naskórka, obniżenie elastyczności, pogłębianie się zmarszczek, zaburzenia pigmentacji.
Nadmiar stresu ma negatywny wpływ na mózg - może powodować jego zmniejszenie.
Wraz z wiekiem następuje stopniowa utrata masy mięśniowej zwana sarkopenią. Począwszy od wieku średniego co roku traci się jej około 1%. Uczeni polecają więc, aby kontynuować trening siłowo-obciażeniowy przez całe życie.
Zmniejszenie wagi może pomóc w walce z starzeniem się i związanymi z nim chorobami.
Migdały gwarantują zmniejszenie apetytu i zwiększenie spożycia cennych składników odżywczych.
W dniach od 20 do 22 lutego w Parku Handlowym Auchan Bielany we Wrocłąwiu będą odbywać się bezpłatne i nieinwazyjne badanie składu i masy ciała. Akcja ma na celu propagowanie pełnowartościowego, zbilansowanego odżywiania oraz wskazanie jego związku z naszym zdrowiem.
Nowe analizy pokazują, że zielone przestrzenie miejskie mają wpływ na zmniejszenie ryzyka przedwczesnej śmierci.
Oksytocyna, tzw. hormon miłości, może wpłynąć na zmniejszenie ilości przyjmowanych codziennie kalorii.
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi