Liczba wyników: 552
Kosmetyki i zabiegi estetyczne są dziś dostępne dla każdego, ale nie tylko one mogą przyczynić się do jak najdłuższego zachowania młodego wizerunku. Codzienne mądre wybory dotyczące np. diety i aktywności pozwolą długo cieszyć się młodzieńczym wyglądem.
Jedzenie to nie tylko "paliwo" dla organizmu i rozkosz smaku, od dawna medycy polecali określony rodzaj pożywienia na rozmaite choroby. Okazuje się, że niektóre produkty mają moc łagodzenia bólu - działają niemal tak silnie, jak leki.
Dieta śródziemnomorska uznawana jest za jedną z najzdrowszych. Składają się nań głównie owoce, warzywa, produkty mączne, produkty zbożowe, olej z oliwek, ryby, a także niewielkie ilości czerwonego mięsa i produktów nabiałowych. Taka dieta może zmniejszyć ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera nawet o 68 procent.
Jeśli zależy ci na tym, jak wyglądasz i dbasz o młody wizerunek - uważaj jak zapach! Róże nie są rekomendowane, a grejpfruty i jabłka to dobry wybór. Jak informuje Cosmeticsdesign-Europe, Harvey Prince producent perfum, wprowadził na rynek nowy zapach, który ma sprawiać, że inni ludzie będą postrzegali ich użytkownika jako znacznie młodszego niż jest w rzeczywistości.
Choroby serca i układu krążenia stanowią jedną z głównych przyczyn zgonów w Polsce. Wraz z wiekiem rośnie ryzyko zachorowania, tym bardziej więc warto wiedzieć, co można zrobić, aby zmniejszyć prawdopodobieństwo rozwoju tych dolegliwości.
Gdy boli staw, odruchowo staramy się go oszczędzać - mimo że wcale nie zmniejsza to dolegliwości. Dodatkowo nieużywany staw sztywnieje i każdy ruch staje się jeszcze bardziej bolesny. Najważniejsze więc jest złagodzenie bólu i odpowiednie leczenie chorego stawu, by móc znowu nim poruszać.
Choroby serca to jedna z głównych przyczyn zgonów mieszkańców krajów rozwiniętych i rozwijających się. Powszechność występowania tych dolegliwości jest spowodowana m. in. współczesnym stylem życia. Wśród „sprzymierzeńców" w walce z chorobami serca są nóż, widelec i łyżka... odpowiednia dieta pozwoli znacznie zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania.
Jak możemy stać się mądrzejsi? To nie takie trudne, przekonuje doktor Willie T. Ong na stronie www.philstar.com. Istnieje szereg sposobów zwiększenia zdolności naszego mózgu, których efektywność wykazano naukowo.
Wielu ludzi słyszy w mediach, że stosowanie zdrowej diety jest banalne. Wystarczy zrezygnować z zbyt tłustych i zawierających duże ilości węglowodanów produktów, a jeść jak najwięcej warzyw oraz owoców i wszystko będzie dobrze - nagrodę stanowić ma lepsze samopoczucie i zgrabniejsza sylwetka. A jednak łatwo o pomyłki, bowiem dziedzina zagadnień dietetycznych obrosła w rozmaite mity.
Cukier, sól (sód) i tłuszcze nasycone to główne żywieniowe czynniki ryzyka chorób cywilizacyjnych. W codziennej diecie trzeba je eliminować, bądź mocno ograniczać. Jak jednak „poradzić sobie" bez ulubionych smaków na talerzu? Eksperci programu "Wiem, co wybieram" radzą jak wprowadzić w życie zmiany w odżywianiu i proponują zdrowsze zamienniki produktów.