Liczba wyników: 573
Stosowanie diety śródziemnomorskiej obniża ryzyko udaru mózgu.
Olej rzepakowy może zmniejszyć ryzyko chorób serca – potwierdza amerykańska FDA.
Kobiety, które jedzą ryby dwa razy w tygodniu, rzadziej doświadczają utraty słuchu.
Monotonna trasa, męczące korki, głód, czy też zwykła nuda za kierownicą sprawiają, że podczas prowadzenia samochodu chętnie sięgamy po różnego rodzaju przekąski. Niestety, najczęściej spożywamy produkty, które powodują dekoncentrację i opóźniają czas reakcji – wynika z ankiety przeprowadzonej wśród kierowców.
Zadbane zdrowe włosy, piękne dłonie i paznokcie oraz starannie wykonany makijaż to wizytówka każdej kobiety. Niestety, podczas codziennych zabiegów pielęgnacyjnych bardzo często zapominamy o tym, jak właściwie dbać o nasze oczy. Tymczasem żaden, nawet najbardziej starannie wykonany makijaż, nie będzie wyglądał ładnie, kiedy będą one podrażnione, przekrwione i zmęczone.
Co oznacza długi kod na skorupce jajka? Ile tłuszczu mlecznego musi zawierać masło? Przed zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi podpowiadamy, na co zwrócić uwagę, wybierając produkty spożywcze.
Objawy alergii mogą naprawdę dać się we znaki, ale nie tylko odpowiednie leki mogą pomóc je osłabić. Określona dieta także pomoże ograniczyć intensywność symptomów.
Zimą i wiosną często narzekamy na brak energii. Organizm stara się sprostać naszym wahaniom nastroju i w związku z tym często traci mnóstwo składników odżywczych i wspomnianej energii. Jak poradzić sobie z utratą witamin i minerałów? Z pomocą przychodzą pożywne, zdrowe i przede wszystkim pełne cennych wartości odżywczych orzechy.
Mała, niepozorna garść nasion kryje w sobie moc składników mineralnych oraz witamin. Poza wartościami odżywczymi, niewątpliwą zaletą tych „maleństw” jest fakt, że można je z łatwością włączyć do codziennej diety. Oto cztery nasiona, które warto chrupać na co dzień.
Okres zimowy to czas próby dla każdego organizmu – szczególnie, jeśli temperatury spadają znacznie poniżej zera, a zawartość witamin w warzywach i owocach jest mniejsza niż podczas pozostałych pór roku. Odporność organizmu należy systematycznie wzmacniać, dlatego konieczne jest wzbogacanie diety o odpowiednie produkty.
Środowisko rodzinne ma istotny wpływ na nasze funkcje poznawcze i sposób myślenia