Liczba wyników: 1489
Ludzie, którzy często gotują posiłki w domu, jedzą zdrowiej i dostarczają sobie mniej kalorii niż ci, którzy rzadko decydują się na samodzielne przygotowanie posiłków.
Gruźlica to poważna choroba zakaźna wywoływana przez bakterię Mycobacterium tuberculosis. Atakuje ona głównie płuca, ale również inne narządy są zagrożone.
Testy pokazały, że szczury na 30-dniowej diecie, które intensywnie ćwiczyły, łatwiej opierały się wysokotłuszczowym przysmakom.
Kalafior to świetny obiadowy dodatek lub przekąska sama w sobie - najczęściej warzywo jest gotowane i podawane z bułką tartą. Warto pamiętać, że kalafior daje wiele korzyści dla zdrowia i urody - oto kilka jego pozasmakowych zastosowań.
Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy może być tak samo szkodliwy dla zdrowia, jak jedzenie cukru w postaci samej fruktozy, mówią uczeni z University of California w Davis.
Odkryto nową grupę białek, których zniszczenie jest szansą dla osób zmagających się z chorobami neurodegeneracyjnymi, takimi jak choroba Alzheimera, Parkinsona i Lou Gehriga.
Aktywni fizycznie seniorzy mogą uchronić się przed skutkami uszkodzenia obszarów mózgu, które mogą wpływać na ich zdolności ruchowe.
Por nie ma zbyt wielu kalorii, zawiera za to węglowodany, białka i błonnik, a poza tym witaminę A, C, K i B6, a także żelazo i mangan. Co więcej, dostarcza dużej ilości prozdrowotnie działających polifenoli. Sprawdź, dlaczego warto gotować zupy z tym warzywem czy przygotowywać sałatki z jego zawartością.
Na początku stycznia ludzie często podejmują postanowienia noworoczne, na przykład planują lepiej się odżywiać lub częściej ćwiczyć - a potem tego nie dotrzymują. Dlaczego tak się dzieje?
Ćwiczenia mogą sprawić, że będziesz młodszy/a. I nie chodzi tu jedynie o wygląd, ale o poziom biologiczny.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem