Liczba wyników: 6228
To, na ile lat wyglądasz, zależy od poziomu cukru we krwi. Badania wskazują, że większa ilość glukozy we krwi może postarzać.
Niski poziom witaminy D może być przyczyną zaburzeń erekcji.
Nawet coś tak zwykłego i powszechnie stosowanego jak plaster nadal potrafi nas w dzisiejszych czasach zaskoczyć. Elektroniczny plaster dzięki wbudowanemu chipowi zasilanemu małą bateryjką może rejestrować temperaturę ciała, ciśnienie krwi, a nawet poziom glukozy.
Niski poziom czerwonych krwinek może zwiększyć ryzyko demencji u osób starszych.
Zła dieta może zwiększyć ryzyko demencji, informuje The Daily Telegraph. Niski poziom lipoprotein wysokiej gęstości (high-density lipoproteins: HDL), tj. dobrego cholesterolu skorelowany jest z wysokim prawdopodobieństwem kłopotów z pamięcią. Pomóc mogą tłuste ryby i produkty owsiane.
Niski poziom witaminy K wiąże się ze zwiększonym ryzykiem ograniczenia mobilności i niepełnosprawności u osób starszych.
Jedzenie na śniadanie produktów, które mają niski indeks glikemiczny, może pomóc w zapobieganiu skokowi poziomu cukru we krwi przez cały ranek i po następnym posiłku dnia, stwierdzili naukowcy.
Dieta nazywana „postem przerywanym" sprawiła, że u pacjentów odnotowano zupełne cofnięcie się cukrzycy, czyli uzyskano poziom HbA1c (średniego poziom cukru we krwi) poniżej 6,5 proc. przez co najmniej rok po odstawieniu leków przeciwcukrzycowych.
Nowe badania pokazują, że niski poziom witaminy D u osób starszych wiąże się z wyższym ryzykiem depresji.
Starsi mężczyźni, u których poziom testosteronu nie jest ani niski, ani wysoki, żyją dłużej.
Środowisko rodzinne ma istotny wpływ na nasze funkcje poznawcze i sposób myślenia