Liczba wyników: 707
Masaże mogą obniżać ciśnienie krwi, zapobiegać przeziębieniom, poprawiać stan skóry i nie tylko, mówią eksperci z Uniwersytetu Alabamy.
Samotność jest coraz powszechniejszym problemem, szacuje się, że w ciągu ostatnich pięćdziesięciu lat stała się dwa razy częstsza.
Niestrawność to powszechny problem, zdarza się każdemu od czasu do czasu. Jej główny objaw to to uporczywy lub nawracający ból czy też dyskomfort w górnej części brzucha. Jakkolwiek dolegliwość może być spowodowana innymi podstawowymi schorzeniami, często wpływają na nią niewłaściwe nawyki żywieniowe, np. zbyt obfite posiłki.
Tryptany, powszechnie przepisywana grupa leków na migrenę, mogą być także przydatne w leczeniu otyłości. W testach na otyłych myszach codzienna dawka tryptanu powodowała, że zwierzęta jadły mniej i traciły na wadze.
Chcesz zjeść jajka, jogurt, warzywa czy chipsy? Codziennie podejmujemy decyzje o tym, co znajdzie się w naszym jadłospisie, ale te wybory mogą nie być w pełni „nasze". Na Uniwersytecie w Pittsburghu przeprowadzono badania na myszach pokazujące, że drobnoustroje w jelitach wpływały na to, co gryzonie wybierały do jedzenia: wytwarzały substancje, które pobudzały apetyt na różne rodzaje żywności.
Ekstrakt ziołowy z żółtokwiatowej rośliny górskiej, pochodzącej z arktycznych obszarów Europy i Azji, zwiększył długość życia muszek owocowych, informują badacze z Uniwersytetu Kalifornijskiego.
Podwyższony poziom tłuszczów we krwi u osób z cukrzycą typu 2 i otyłością jest bardziej szkodliwy niż uważano wcześniej.
Odpowiednia ilość witaminy D w organizmie jest niezbędna do utrzymania silnych mięśni.
Jeśli chodzi o twoje zdrowie, gotowość do udzielenia wsparcia współmałżonkowi, przyjaciołom, czy rodzinie może być równie ważna jak otrzymanie pomocy, mówią uczeni.
Ćwiczenia mogą sprawić, że będziesz młodszy/a. I nie chodzi tu jedynie o wygląd, ale o poziom biologiczny.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność