Liczba wyników: 1983
Uderzenia gorąca i nagłe poty to częste dolegliwości kobiet w okresie menopauzalnym. Każdy, kto doświadcza tych symptomów, szuka metod na ich złagodzenie. Okazuje się jednak, że mogą mieć pozytywny aspekt, z najnowszych badań wynika, że panie doznające wspomnianych przypadłości rzadziej chorują na raka piersi.
Nieprzebrana ilość warzyw, owoców, produktów zbożowych, mięs i wiele tysięcy różnorodnych produktów spożywczych to bogate źródła energii. W naszym jadłospisie dominuje jednakże żywność przetworzona i wysokokaloryczna.
Kofeina stała się elementem współczesnego stylu życia. Bogate w nią napoje i produkty żywnościowe są stałym punktem naszego menu. Stąd coraz częstsze pytania o pozytywne i negatywne oddziaływanie tej substancji na zdrowie oraz liczne badania naukowe sprawdzające jej właściwości.
Poczucie szczęścia do pewnego stopnia może zależeć od płci i wieku. W jednym okresie życia to panie są szcześliwsze, w innym - panowie.
Z myślą o puszystych paniach firma Olsen przygotowała kolekcję ubrań Olsen Blue – w rozmiarach od 42 do 54. Ubrania firmy przeznaczone są głównie dla pań po trzydziestce, jednak znajdziemy tu wiele modeli klasycznych, eleganckich, a jednocześnie wygodnych, mogą więc nosić je także panie nieco starsze, po 40 - 50 roku życia.
Kapusta kiszona stanowi niezwykle bogate źródło witamin z grupy B, witamin C, K, a także żelaza, potasu, wapnia i błonnika. Okazuje się zatem być świetnym sposobem na wzmocnienie organizmu na czas zwiększonej zachorowalności na grypę i dużego prawdopodobieństwa przeziębienia.
Podczas gdy wiele młodych kobiet fantazjuje o archetypicznym wręcz przystojnym, ambitnym i dobrze sytuowanym mężczyźnie, dojrzałe panie cenią inne cechy.
Aż 718 Krystyn w wieku od roku do 90 lat świętowało w Szczecinie dzień swoich imienin. Panie wspólnie obchodziły swoje święto już po raz trzynasty, tym razem pod hasłem "Krystyna - morze" i tradycyjnie już w dostosowanych do hasła nakryciach głowy - tym razem w stylu marynarskim.
Kasztany jadalne są idealnym posiłkiem na jesień, gdyż wzmacniają odporność organizmu i przeciwdziałają infekcjom. Ponadto są bardzo bogate w witaminy oraz inne składniki odżywcze, m.in w skrobię, która przy obróbce termicznej zamienia się w, wolno przyswajany przez organizm, cukier złożony.
Diety bogate w owoce, warzywa, nabiał, orzechy, rośliny strączkowe i ryby powiązano z niższym ryzykiem chorób układu krążenia i przedwczesnej śmierci we wszystkich regionach świata. Dodatek nieprzetworzonego czerwonego mięsa lub produktów pełnoziarnistych miał niewielki wpływ na wyniki.