Liczba wyników: 102
Migdały gwarantują zmniejszenie apetytu i zwiększenie spożycia cennych składników odżywczych.
Nowe badania wykazały, że spożywanie orzechów wiąże się z niższym ryzykiem raka trzustki.
Długie słoneczne dni, czas wakacji i odpoczynku już za nami. Jesteśmy pozytywnie „naładowani” wrażeniami i pełni energii. Aby zachować ten nastrój oraz wzmocnić organizm możemy wykorzystać dary natury.
Badania wykazują, że regularne jedzenie orzechów przynosi korzyści w zakresie czynności nerek i układu krążenia.
Jak ważne są dla naszego organizmu zdrowe zęby nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Do wielu powodów, dla których należy szczególnie dbać o stan jamy ustnej, trzeba dodać jeszcze jeden. Skandynawscy naukowcy ustalili bowiem, że istnieje zależność pomiędzy stanem naszego uzębienia, a wydolnością pamięci.
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
Słońce jest coraz wyżej i jego promienie dłużej oferują swe właściwości wychłodzonym po wyjątkowo chłodnej zimie organizmom. Warto jednak pamiętać, że ze słonecznych promieni trzeba „korzystać" umiejętnie, ponieważ może wyrządzić poważne szkody.
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i eliminować skoki stężenia glukozy po zjedzeniu słodkich produktów, wynika z nowych kanadyjskich badań.
Brzmi niewiarygodnie, ale innowacyjny dodatek do telefonu komórkowego może przetestować posiłek pod kątem składników wywołujących alergię.
Jeszcze mały kawałek karpia, porcyjka świątecznego bigosu, dokładka kutii i parę pierniczków - w Wigilię i Boże Narodzenie trudniej sobie odmówić smakołyków, zwłaszcza tych które pojawiaja się na stole tylko ten jeden raz w roku. Jednak podjadanie może się źle skończyć dla naszego żołądka. Jak postępować, żeby uniknąć przejedzenia? Jak złagodzić nieprzyjemne skutki nadmiernego łakomstwa?